Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2012,
11.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 5. 2012, 11.47

8 let

Zoper pisatelja Vitana Mala vložena kazenska ovadba?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zoper pisatelja Vitana Mala je zaradi neupravičenega slikovnega snemanja ter prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva vložena kazenska ovadba, poroča časopis Delo.

Mal naj bi bil po neuradnih informacijah Dela moški, ki naj bi med poletjem 2010 in poletjem 2011 nedovoljeno fotografiral otroke v okolici osnovne šole.

Moški naj bi več mesecev fotografiral skozi okno bližnje stavbe Moški naj bi otroke v okolici osnovne šole Majde Vrhovnik več mesecev fotografiral skozi okno bližnje stavbe. Učenci in učitelji osnovne šole so ga že lani pred začetkom poletnih počitnic opazili med potikanjem okoli šole ter fotografiranjem otrok. Ravnateljica osnovne šole Mateja Urbančič Jelovšek je lani potrdila, da je v zvezi s tem tudi že dvakrat obvestila policijo.

Mal se je na začetku leta po poročanju Dela v javnosti zagovarjal, da je le preizkušal nov fotoaparat. Kot je povedal, je fotografiral pešce, avtomobile, kolesarje oziroma vse, ki so prišli mimo. Pojasnil je, da je fotografiral tudi šolsko ograjo in v ozadju igrišče, saj je preizkušal avtomatiko fotoaparata.

Nekateri starši na fotografijah prepoznali svoje otroke Po neuradnih informacijah Dela so nekateri starši osnovnošolskih otrok na fotografijah prepoznali svoje otroke in podali predlog za pregon zaradi neupravičenega slikovnega snemanja. Tega je policija nato posredovala ljubljanskemu okrožnemu državnemu tožilstvu.

Na tožilstvu so za Delo potrdili, da so kazensko ovadbo zaradi nezakonitega fotografiranja osnovnošolskih otrok oziroma razpolaganja z nedovoljenim slikovnim materialom, na katerem naj bi bili otroci, prejeli 19. decembra lani, 27. februarja letos pa še njeno dopolnitev. Dodali so, da je zadeva še v proučitvi pri pristojnemu tožilcu ter da tožilska odločitev še ni bila sprejeta, je še poročalo Delo.

Ne spreglejte