Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 5. 2017,
11.17

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Natisni članek

advertorial SVRK

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 11.17

2 meseca, 2 tedna

Znani zmagovalci kampanje EU projekt, moj projekt

Vsebino omogoča Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Skupina, pisarna, služba | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Znanih je 12 zmagovalcev v okviru kampanje EU projekt, moj projekt, ki se bodo 9. in 10. junija predstavili na dnevih odprtih vrat  EU projektov.

V 42 dneh je bilo oddanih več kot 63 tisoč glasov, ki so določili dvanajst zmagovalnih projektov. Ti so s svojo vizijo in edinstvenostjo prepričali največ glasovalcev.  

Največ glasov so prejeli projekti na Gorenjskem, v Jugovzhodni Sloveniji in Obalno-kraški statistični regiji. Projekt Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju reke Krke je prejel celo več kot 12.500 glasov. Podrobnosti glasovanja lahko preverite tukaj.

Kampanja EU projekt, moj projekt, ki v Sloveniji poteka že tretje leto in v kateri je sodelovalo vseh dvanajst slovenskih regij, je del vseevropske kampanje Europe in My Region (Evropa v moji regiji), katere namen je spodbuditi državljane k odkrivanju evropskih projektov v njihovem okolju. 

Zmagovalni projekti

Preverite, kateri so zmagovalni projekti in kako se vam bodo predstavili na dnevih odrtih vrat:

svrk | Foto: Pomurska statistična regija: projekt Usposabljanje na delovnem mestu

Cilj projekta je, da bi najbolj ranljivim brezposelnim pomagali najti usposabljanje pri delodajalcih na konkretnih delovnih mestih. S pomočjo projekta je v Pomurju od 444 oseb, vključenih v program, zaposlitev našlo kar 374 posameznic oz. posameznikov ali dobrih 84 odstotkov vseh, ki so bili v tej regiji vključeni v program. 

V okviru predstavitve zmagovalnega projekta bodo potekale različne delavnice, lahko se boste udeležili tečaja retorike, poskrbeli bodo tudi za animacijo najmlajših, potekala bo nagradna igra, za glasbeno vzdušje pa bo poskrbel 6Pack Čukur.

Kje jih lahko obiščete: Trg kulture v Murski Soboti, 10. 6. 2017 od 9. do 12. ure


svrk | Foto: Podravska statistična regija: Regionalno stičišče nevladnih organizacij Podravja

V okviru projekta so vzpostavili regionalno stičišče kot trajni podporni in razvojni center nevladnih organizacij (NVO). Kot regionalno stičišče prispevajo k usklajenemu delovanju NVO na lokalni in regionalni ravni, zagotavljajo informacije in različne podporne storitve, krepijo sodelovanje NVO v posvetovalnih procesih ter ozaveščajo javnost o njihovem pomenu in vlogi.


Na predstavitveni prireditvi bodo organizirali vodeni ogled mesta, priredili bodo različne igre, praktični prikaz rabe odpadnih surovin in organizirali posebno razstavo užitnih gob. Na glasbenem odru bodo nastopili No Name Blues Band in KUD Coda.

Kje jih lahko obiščete: Maribor, 10. 6. 2017 od 9. do 13. ure


svrk | Foto: Koroška statistična regija: Ravne – mesto Forma vive 
V zadnjega pol stoletja je na Koroškem nastalo 33 izvirnih kiparskih kompozicij. Od tega jih 31 še stoji, večina v urbanih delih Raven na Koroškem, nekaj pa tudi po drugih krajih Mežiške doline. Zadnja leta so jih precej obnovili, uredili so njihovo okolico, postavili informacijske table, o tem so večkrat govorili tudi na simpozijih, s tem pa uspešno poskrbeli za kulturni in turistični razvoj destinacije. 

Na predstavitvenem dogodku bodo priredili svojevrsten pohod predstavnikov lokalnih društev (tekaško društvo, kolesarski klub, Koroški medgeneracijski center), družin in obiskovalcev iz lokalne skupnosti z vodenim ogledom na novo postavljenih in obnovljenih skulptur, glasbenimi gosti, priredili pa bodo tudi piknik med skulpturami. 

Kdaj jih lahko obiščete: 10. 6. 2017 od 17. do 20. ure


svrk | Foto: Savinjska statistična regija: Oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini 

Projekt je zagotovil varno, zanesljivo in trajnostno oskrbo s pitno vodo več kot 45 tisoč prebivalkam in prebivalcem Šaleške doline. 

V okviru predstavitve projekta bodo na prizorišču postavili različne informativne stojnice, potekale bodo delavnice, vmesni čas pa bodo popestrili s pestrim glasbeno-plesnim programom.

Kje jih lahko obiščete: promenada v Velenju, 9. 6. 2017 od 9. do 13. ure


svrk | Foto: Posavska statistična regija: projekt Sanacija okolice gradu Sevnica
V okviru projekta so obnovili grajski park, opravili rekonstrukcijo sprehajalnih poti in obnovili vrtnarjevo vilo, s čimer je okolica gradu zažarela v svojem prvotnem sijaju. 

Program vključuje: sprejem s sevniškimi graščaki, viteški nastop, iskanje zaklada, predstavitev trt iz grajskega vinograda, nastop glasbene šole in različne delavnice. Ob 20. uri bodo priredili poseben glasbeni večer z Alenko Godec. 

Kje jih lahko obiščete: grad Sevnica, 10. 6. 2017 od 10. do 13. ure


svrk | Foto: Jugovzhodna Slovenija: Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju reke Krke
Zgradili so novo čistilno napravo in izboljšali kanalizacijski sistem, s čimer so poskrbeli, da je danes reka Krka veliko bolj čista kot nekoč. 

Na posebnem dogodku, kjer bodo predstavili dosežke projekta, bo med drugim prisoten tudi župan Gregor Macedoni.

Kje jih lahko obiščete: Centralna čistilna naprava v Novem mestu, 10. 6. 2017 od 11. ure naprej


svrk | Foto: Osrednjeslovenska statistična regija: Vključujemo in aktiviramo! 
Gre za projekt, namenjen zapornikom v fazi odpusta, osebam, ki se zdravijo odvisnosti od prepovedanih drog, osebam s težavami v duševnem zdravju in osebam z motnjami v duševnem razvoju, ki ga izvajajo v številnih institucijah po vsej Sloveniji. 

Na dogodku bodo potekale številne delavnice: Kreativno pisanje, Strip za otroke, Gledališka improvizacija s Tonetom Partljičem in Kreativno izražanje. Dogodek se bo končal z glasbeno-literarnim stand upom s Pižamo in Trkajem.

Kje jih lahko obiščete: Mestni muzej Ljubljana, 10. 6. 2017 od 9.00 do 18.30 


svrk | Foto: Gorenjska statistična regija: Izgradnja socialno varstvenega zavoda Tabor
Zavod je zagotovil možnost izvajanja celovite in visoko kakovostne socialne oskrbe ter zdravstvene nege za 150 oskrbovancev. 

Dan odprtih vrat so si zamislili kot predstavitev vseh aktivnosti, ki se v domu izvajajo. Predstavitev bo potekala na stojnicah, kjer bodo razstavljeni izdelki stanovalcev. Imeli bodo tudi krajši kulturni program, na katerem se bodo predstavili stanovalci in lokalna kulturna društva (godba in folklora).

Kje jih lahko obiščete: 10. 6. 2017 od 9. ure dalje


svrk | Foto: Primorsko-notranjska statistična regija: PESCA, projekt o vzgoji za zdravo prehrano
Program je namenjen javnosti, otrokom in staršem, ki se srečujejo s problematiko zavračanja hrane pri otrocih, kar je bila rdeča nit projekta PESCA.

Na dogodku se bodo starši seznanili z metodo pristopa do otroka, ki zavrača zaužitje hrane (običajno zdrave ali neznane). V ta namen bodo izvedli delavnice z otroki, vodeno degustacijo pripravljenih šestih jedi, ki so se kuhale v okviru projekta, ter predstavili rezultate projekta strokovnjakov, ki so sodelovali pri oblikovanju senzorno-kognitivne metode ter izvajanju projekta. 

Kje jih lahko obiščete: tržnica Postojna, 10. 6. 2017 od 9. do 12. ure


svrk | Foto: Goriška statistična regija: Urejen dostop in razgledna točka na Cerju
Projekt omogoča lažji dostop do razgledne točke na Cerju, kjer stoji Pomnik braniteljem slovenske zemlje. 

Dogodek bo predvsem glasbeno obarvan, na njem bodo sodelovali Kresnice in Dragan Vidič, plesna skupina PRODANCE, David Čadež, Manca Uršič in Drago Mislej - Mef.

Kje jih lahko obiščete: ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju, 10. 6. 2017 od 18.30 do 21.30


svrk | Foto: Obalno-kraška statistična regija: ADRIHEALTHMOB
Projekt, kjer je poudarek na dostopnosti zdravstvenih storitev in storitev zdravstvene oskrbe. Nastali sta platformi, ki omogočata mobilnost pacientov in osebja ter dostopnost do zdravstvenih storitev v jadranski regiji. 

Kje jih lahko obiščete: od 10.00 do 13.00 pred TIC (Turistično informacijski center Koper, Pretorska palača, Titov trg 3, Koper).


svrk | Foto: Zasavska statistična regija: Kompetenčni center za razvoj kadrov v steklarstvu – KOC steklar
V Steklarni Hrastnik se je v usposabljanje na delovnem mestu vključilo 456 ljudi. S pomočjo projekta se je uspešnost proizvodnje v programu namizno steklo in v Specialu povečala za pet odstotkov. 

Na dogodku v okviru dni odprtih vrat bodo predstavili projekt, izkušnje posameznikov oziroma mentorskih parov v procesu mentorstva, priredili bodo tudi ogled steklarne.

Kje jih lahko obiščete: Steklarna Hrastnik, 10. 6. 2017 od 9.00 do 13.00.


Izkoristite svojo priložnost

Na spletni strani www.eu-skladi.si lahko redno spremljate nove javne razpise ministrstev. Trenutno jih je objavljenih več kot 20, in sicer za podjetja, iskalce zaposlitve, javne zavode, društva, različne organizacije in institucije, šole, raziskovalne in visokošolske institucije, občine, nosilce gospodarske dejavnosti in druge.


 

Ne spreglejte