Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
21. 9. 2017,
7.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

vreme mraz

Četrtek, 21. 9. 2017, 7.36

6 let, 7 mesecev

Zjutraj marsikje blizu ledišča ali pod njim

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
mraz, lepotica, sneg, zima | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Danes bo sončno, čez dan bo ponekod več oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija, medtem ko je bilo zjutraj precej bolj hladno.

O vremenu ter o tem, kako vpliva na nas in na naravo, boste lahko izvedeli več v oddaji Dan. na Planet TV ob 17. uri.

Zjutraj je bilo pod lediščem na Kredarici, kjer je še približno pol metra snega, na Babnem polju, v Novi vasi, v Ratečah je bilo 0 stopinj Celzija, le stopinja več pa v Postojni in na Jezerskem. Ob 7. uri je bilo v Ljubljani šest stopinj Celzija, stopinja manj pa v Celju, Kočevju, na letališču Jožeta Pučnika in v Novem mestu.

Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo reka Krka v spodnjem toku in Ljubljanica na Ljubljanskem barju še poplavljata. Reki upadata, zmanjšujejo se tudi poplavne površine. Reki se bosta predvidoma do sobote vrnili v svoji strugi.

Jutri bo večinoma sončno. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

V soboto bo povečini sončno. Po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne nekaj megle. V nedeljo se bo od severovzhoda zmerno pooblačilo. Ponekod bo predvsem popoldne rahlo deževalo.

Prihajajo bolj prijetne temperature

Dežutna meteorologinja na Arsu Veronika Hladnik je napovedala, da v nadaljevanju prihaja nekoliko lepše in stanovitnejše vreme z dnevnimi temperaturami okoli 20 stopinj Celzija. Jutranje temperature bodo do sobote še vedno malce nižje, okoli pet stopinj Celzija, nato pa okoli deset stopinj. Za naslednjih deset dni ne kaže, da bi imeli kakšne padavine, z izjemo rahlih padavin v nedeljo in ponedeljek, je še dejala.

Ne spreglejte