Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2019,
9.14

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Alpe gore sneg vreme

Četrtek, 16. 5. 2019, 9.14

4 leta, 11 mesecev

Zimska idila v Alpah, zasneženi tudi prelazi v Sloveniji #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Pavličevo sedlo | Snežne razmere na prelazu Pavličevo sedlo. | Foto zajem zaslona

Snežne razmere na prelazu Pavličevo sedlo.

Foto: zajem zaslona

Hladna vremenska fronta je v zadnjih dneh pobelila številne vrhove v Sloveniji in Evropi. O veliki količini novozapadlega snega, zaradi katerega so morali pristojni sredi maja plužiti cesto, poročajo iz francoskih Alp. Pomladna pošiljka snega ni prizanesla niti Sredozemlju, na Korziki je snežilo do višine približno 600 metrov.

Zgornja fotografija je nastala na gorskem prelazu Col du Galibier na jugovzhodu Francije. Sneg je omenjeni prelaz na višini 2.642 metrov pobelil v torek, pristojne službe pa so morale zaradi velike količine novega snega maja zagnati pluge in očistiti cesto. Zimske razmere bodo v francoskih Alpah vladale do otoplitve.

Bovec
Novice Prihaja otoplitev, ponekod še možne manjše padavine #video

Letošnja pomlad s snežnimi padavinami ni prizanesla niti nekaterim delom Sredozemlja. Zimske razmere trenutno vladajo tudi na mediteranski Korziki. Zgornji posnetek prikazuje močno sneženje v kraju Olmi-Cappella, ki leži na približno 600 metrih nadmorske višine.

Novice Vse manj upanja za bosanskega šestletnika, po upadu rek začetek sanacije #foto #video

Sneg pobelil tudi slovenske Alpe

Sneg je včeraj spet pobelil tudi slovenske vršace. Na Pavličevem sedlu je po podatkih meteorološke postaje Arso višina snežne odeje znašla tudi 31 centimetrov.

Na omenjenem gorskem prelazu, ki povezuje Slovenijo in Avstrijo, tudi danes vladajo zimske razmere. Sneg na Pavličevem sedlu še vedno vztraja, odjugo bo prinesla otoplitev.

Zimska idila na Pavličevem vrhu | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Zimska idila na Pavličevem vrhu Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Tudi drugod v visokogorju sneg še vedno vztraja. Spodnja fotografija prikazuje snežno idilo na 1.684 metrov visokem Poštarskem vrhu na Vršiču.

Sneg vztraja tudi na Vršiču. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Sneg vztraja tudi na Vršiču. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Sneg je v torek pobelil tudi Roglo, vendar pa vremenoslovci opozarjajo, da morajo ljubitelji zimskih radosti z obiskom pohiteti.

Vsi, ki bi maja še vedno radi uživali na snegu, morate to storiti čimprej. Tudi na Rogli bo namreč sneg v naslednjih dneh začel kopneti.

Zimska pravljica na Rogli | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Zimska pravljica na Rogli Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Ne spreglejte