Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 4. 2021,
9.09

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

301

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Urška Bačovnik Janša

Petek, 23. 4. 2021, 9.09

3 leta

Ženi in otrokoma Janeza Janše grozijo s smrtjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

301

GROŽNJA | Pismo, ki so ga prejeli v Splošni bolnišnici Celje.

Pismo, ki so ga prejeli v Splošni bolnišnici Celje.

V Splošni bolnišnici Celje so prejeli pismo, v katerem neznanec s smrtjo grozi ženi predsednika vlade Urški Bačovnik Janša in njunima otrokoma. Odzval se je Janez Janša, ki je zapisal, da jih "grožnje ne bodo omajale".

"Omenjeno pismo smo prejeli in ravnali, kot je praksa v takšnih primerih. Takoj po odprtju pošte smo s prejemom pisma in z njegovo vsebino seznanili gospo Urško Bačovnik Janša ter naredili prijavo na Policijsko postajo Celje. Razen tega, da gre za povsem neprimerno dejanje, zadeve ne moremo komentirati," so sporočili iz celjske bolnišnice. 

Odzval se je tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal: "Grožnje nas ne bodo omajale. Družino, dom in domovino bomo branili. Naj nihče ne dvomi v to. Spomnite se 1991. In izterjali bomo odgovornost tistih, ki sejejo sovraštvo, pozivajo k smrti ter stanju, v katerem si potem psihopati domišljajo, da lahko (spet) nekaznovano ubijajo." 
 

Policija o dogajanju obveščena

"Na Policijski upravi Celje skrbno spremljamo tovrstne situacije in ustrezno ukrepamo," so nam sporočili s policije, kjer poudarjajo, da so izjemno pozorni in reagirajo tudi na grožnje, izrečene najvišjim predstavnikom države. Samo v lanskem letu so celjski kriminalisti obravnavali osem kaznivih dejanj groženj, v katerih so  bili kot oškodovanci najvišji predstavniki države. V petih primerih so pet storilcev kazensko ovadili, v dveh primerih, v katerih oškodovanca nista predala predloga za pregon, so o zadevi podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju, v eni zadevi pa so podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, vendar zadevo preiskujejo še naprej.

Druga stran pisma z grožnjami | Foto: Druga stran pisma z grožnjami

Peter Jančič
Mnenja Ubiti Janšo in janšizem?

Grožnje tudi na protestih

To sicer ni prvi primer groženj predsedniku vlade ali njegovi družini. Vstajnik Ludvik Tomšič je lani na protestih v Ljubljani kričal: "Janšo treba takoj ubiti" in "Ubij Janšo!" Posredovala je policija.

Kamere so poleg Tomšiča v centru Ljubljane ujele še enega protestnika, ki je zavpil "Smrt Janši!", pogosti pa so bili tudi transparenti z napisi "smrt janšizmu".

smrt Janšizmu | Foto: STA , Foto: STA ,

Novice Na ljudski skupščini vzklikal: Smrt Janši #video
Policija
Novice V hišo občinske svetnice iz Črnomlja neznanec vrgel molotovko
zmago
Novice Jelinčiča pred vrati doma pričakala motorna žaga

 

 

Ne spreglejte