Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 9. 2015,
15.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

hobotnica Domen Zavrl Sebastjan Jeretič Aleš Avbreht

Četrtek, 3. 9. 2015, 15.39

6 let, 7 mesecev

Zavezniki, prijatelji in poslovni partnerji glavnega Darsovega nadzornika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S kom je v preteklih letih sodeloval Robert Ličen in kdo mu svetuje pri njegovem javnem nastopanju, ko govori o dokazih, a jih ne pokaže.

Danes se izteče rok za oddajo ponudb za vzdrževanje obstoječega sistema cestninjenja na slovenskih avtocestah. Gre za nadvse zaželen in dobičkonosen posel.

Slovenski državni holding, ki v družbi za avtoceste zastopa vlado kot edinega lastnika, pa je začel postopke za imenovanje novih nadzornikov. Trije so namreč prejšnji teden odstopili, ker se niso strinjali z izjavami svojega predsednika Roberta Lična. Ta še vedno vztraja v nadzornem svetu, dokazov o političnih pritiskih, o katerih je govoril v izjavi za javnost 27. avgusta, pa do zdaj ni razkril.

Pravi, da ne pripada lobijem in politiki, a kako je prišel na vrh Darsa? Ličen je prejšnji teden na naše vprašanje odvrnil, da ne pripada nobenemu lobiju, med nadzornike Darsa pa naj bi ga pred enim letom pripeljalo prav to, da ni član nobene politične stranke. To naj bi bila njegova prednost pred drugimi kandidati. V času vlade Boruta Pahorja je sicer bil kandidat SD za ministra, a vodja nadzornikov v državnem podjetju, ki obrača milijone, ne postaneš brez politične podpore. Na takšno funkcijo te imenuje vladajoča politika in ta te s položaja tudi odstavi. Če se je nekdo trudil in lobiral pri politikih za določen položaj, se zdaj težko pretvarja, da s politiko nima nič.

Kdo je torej Ličnu pomagal do položaja in kdo mu ga pomaga ohranjati? S pomočjo internetnih iskalnikov smo sestavili mrežo zaveznikov, prijateljev in poslovnih partnerjev Roberta Lična. Poudarjamo, gre za poslovne vezi, s tem ni nič narobe, nič ni prepovedano, so pa povezave zanimive, saj kažejo omrežje, v katerem je človek na svoji karierni poti. Kot pravi slovenski pregovor: Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si.

Združenje Enajstica Roberta Lična skrivnostno združenje Enajstica povezuje s svetovalcem Leonardom F. Peklarjem ter z lobistom in svetovalcem Milošem Čiričem. Enajstico je ustanovil Miloš Čirič, zavili so se v tančico skrivnostnosti, uradno so združenje ustanovili z namenom izobraževanja.

Ne spreglejte