Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 8. 2023,
15.35

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

Natisni članek

naravne nesreče poplave zavarovanje

Petek, 4. 8. 2023, 15.35

9 mesecev

Zavarovalnice s pomembnim sporočilom za vse, ki so utrpeli škodo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11
Poplava Medvode | Kljub temu da za prijavo škode velja tridnevni rok po njenem nastanku, zavarovalnica v primeru tovrstnih dogodkov upošteva tudi kasnejše prijave. | Foto Bralec

Kljub temu da za prijavo škode velja tridnevni rok po njenem nastanku, zavarovalnica v primeru tovrstnih dogodkov upošteva tudi kasnejše prijave.

Foto: Bralec

Zaradi posledic obilnih padavin so predvsem na Celjskem in Savinjskem zaprte nekatere poslovalnice, zavarovance spodbujajo k prijavi škode na daljavo, so sporočili iz Zavarovalnice Triglav. Vse prebivalce so pozvali, naj najprej poskrbijo za lastno varnost.

Kot so pojasnili v zavarovalnici, lahko zavarovanci škodo prijavijo prek njihovih spletnih strani, digitalne poslovalnice ali telefona. Za pomoč pri oddaji škodnega zahtevka se lahko obrnejo tudi na svojega zastopnika.

"S strankami, ki bodo škodo prijavile na daljavo, bodo predstavniki Zavarovalnice Triglav stopili v stik v najkrajšem mogočem času in se z njimi dogovorili o nadaljnjem poteku reševanja škodnih zahtevkov," so zapisali.

Luka Dončić
Sportal Tudi Dončić v mislih s prizadetimi v Sloveniji

Zavarovalnica v primeru tovrstnih dogodkov upošteva tudi kasnejše prijave

Kot so poudarili, si prizadevajo vse primere obravnavati čim hitreje. Naravne nesreče in drugi dogodki, ki ogrožajo življenja ljudi, pa zahtevajo še odločnejši odziv in prednostno ukrepanje na terenu.

"Prebivalcem, ki jih prizadenejo neurje ali drugi vremenski ekstremi, kot so tudi poplave, svetujemo, naj najprej zaščitijo lastna življenja in šele zatem, če je to varno, svoje premoženje. Ko to dopuščajo okoliščine, naj morebitno škodo prijavijo zavarovalnici. Kljub temu da za prijavo škode velja tridnevni rok po njenem nastanku, zavarovalnica v primeru tovrstnih dogodkov upošteva tudi kasnejše prijave," so poudarili.

Med splošnimi napotki za hitrejše reševanje škode so sicer podrobno fotografiranje, shranjevanje poškodovanih predmetov in posredovanje dokumentacije, povezane s škodo ali njeno sanacijo.

Zavarovalnica Triglav se sicer še vedno intenzivno ukvarja s prijavo škodnih primerov in popisom škode na terenu po neurjih s točo in vetrom v zadnjih tednih, so dodali.

Tudi v Zavarovalnici Sava zavarovancem svetujejo, naj škodo prijavijo prek spletnega obrazca, kjer lahko priložijo tudi fotografije. "Ocenjevanje škode poteka intenzivno. Z namenom čim hitrejše obravnave vseh zahtevkov si pri tem pomagamo tudi s sodobnimi napravami, kot so droni, kamere in skener za točo," so navedli za STA.

Čeprav trenutno beležijo povečano število prijav škod in podobno pričakujejo tudi za prihodnje dni, si bodo prizadevali za hitro ocenjevanje in izplačila, so dodali.

V zavarovalnici Generali so prav tako poudarili, da je bolj kot prijava škode pomembna zaščita ljudi in premoženja. "Pri poplavah se celotne škode praviloma ne da oceniti prej kot v 14 dneh, zato pretirana hitrost pri ocenjevanju ni smiselna," so zapisali za STA.

Tisti, ki se bodo lotili sanacije, lahko to storijo še pred prihodom cenilca. Pomembno pa je, da pred začetkom sanacije fotografirajo posledice škodnega primera, poškodovane stvari pa ohranijo do konca obravnave primera oziroma do drugačnih navodil zavarovalnice, so pojasnili.

Ljubljanska borza: Delnice zavarovalnic navzdol

Borzni posredniki na ljubljanski borzi so danes sklenili za skoraj dva milijona evrov poslov, od tega največ z delnicami Zavarovalnice Triglav. Te so se pocenile za skoraj pet odstotkov, medtem ko so delnice Save Re potonile za sedem odstotkov. 
Robert Golob
Novice Predsednik vlade Robert Golob predčasno prihaja z dopusta
s
Novice Poplave odnesle plinsko cisterno #video
Poplava Medvode
Novice Po državi tulijo sirene. Kaj storiti, če zaslišite alarm?
s
Novice Pretresljiv posnetek trenutka, ko je voda zrušila most #video
Tacen, poplava
Sportal Obupan glas: Vse je šlo, vse! #video
poplave avstrijska Koroška
Novice Obsežne poplave prizadele tudi avstrijsko Koroško
poplave
Novice Gregorčič napoveduje, kam se bo preselila glavnina padavin #video
Ne spreglejte