Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 9. 2016,
18.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

primorska avtocesta primorska avtocesta prometni zastoj prometna nesreča

Petek, 9. 9. 2016, 18.31

6 let, 6 mesecev

Zaradi nesreče na primorski avtocesti 30-kilometrski zastoj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Zaradi prometne nesreče pred priključkom Brezovica sta na primorski avtocesti zaprta prehitevalni in vozni pas proti Ljubljani. Promet poteka po odstavnem pasu. Proti Ljubljani je nastal 30-kilometrski zastoj. Obvoz za osebna vozila je mogoč po cesti Logatec-Brezovica.

Policijsko upravo Ljubljana so danes nekaj po 17. uri obvestili o prometni nesreči na primorski avtocesti pred priključkom Brezovica v smeri Ljubljane. Po prvih informacijah naj bi bila v nesreči udeležena vsaj tri vozila, ena oseba pa poškodovana.

Zaradi gostega prometa proti Ljubljani je začel nastajati zastoj, pozneje pa so se zgodile še tri prometne nesreče. Zastoj je bil dolg kar 30 kilometrov. Po do zdaj zbranih podatkih je bilo v štirih nesrečah udeleženih šest vozil, nastala je predvsem gmotna škoda, poškodovana pa je vsaj ena oseba, so sporočili s PU Ljubljana.

Avtocesta je bila nekaj časa v celoti zaprta, nato je promet stekel po odstavnem pasu. Ob 20.40 so avtocesto v celoti odprli, kljub temu pa je po podatkih prometnoinformacijskega centra ostal 20 kilometrov dolg zastoj.

Zaradi radovednežev, ki opazujejo prometno nesrečo, je večkilometrski zastoj nastal tudi v nasprotni smeri.  

Prometna nesreča med Vrhniko in Logatcem je že v ponedeljek na primorski avtocesti povzročila zastoje, ki so bili dolgi 12 kilometrov. Dars je priznal, da so bili njihovi informativni portali pri Brezovici zaradi okvare ugasnjeni, tako da voznikov pred začetkom primorske avtoceste niso opozarjali na zastoje. Vozniki niso zapustili avtoceste, zato so se ujeli v dolg zastoj.

 | Foto:  | Foto:  | Foto:

Zastoji so tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji (tri kilometre), predor pa zaradi nadzora na avstrijski meji občasno zapirajo. Na prometnoinformacijskem centru za pot proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod oziroma Lipce. Zastoji so še na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez proti Kozarjam, na primorski avtocesti med Kozarjami in Brezovico ter na cesti Izola-Portorož v obe smeri.

Ne spreglejte