Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
8.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 8.14

8 let

Zaradi ledenega dežja na cestah potrebna posebna previdnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po celi Sloveniji je zaradi ledenega dežja nevarnost poledice, na avtocestah in cestah pa so zimske razmere, promet poteka upočasnjeno, zato je potrebna posebna previdnost.

V četrtek pa bodo padavine večinoma ponehale, so zapisali na strani Prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Zaprta je polovica gorenjske avtoceste Zaradi prometne nesreče oz. zdrsa tovornjaka je zaprta polovica gorenjske avtoceste med priključkoma Naklo in Kranj - zahod v smeri Ljubljane, za osebna vozila priporočajo izvoz Naklo in po vzporedni cesti. Tudi na štajerski avtocesti je zaradi prometne nesreče med cestninsko postajo Kompolje in priključkom Lukovica v smeri Ljubljane oviran promet.

Burja ovira promet na Primorskem V Vipavski dolini je zaradi burje na hitri cesti ter na regionalni cesti Ajdovščina-Podnanos še vedno prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Zaradi snega na cestišču in zimskih razmer velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina-Col-Črni vrh-Godovič, Ajdovščina-Podnanos, Idrija-Godovič in Kobarid-Bovec.

Popolna zapora na nekaterih cestah Na cestah Dolenja Trebuša-Oblakov vrh in Mojstrana-Vrata je zaradi zasneženega cestišča popolna zapora ceste, cesta Dragarji-Medvedjek-Draga pa je v zimskem času zaprta.

Morje bo poplavilo nižje dele morja Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je na Obali še danes možno povišano plimovanje morja. V četrtek pa bo med 4. in 7. uro morje na koprski mareografski postaji preseglo višino 300 centimetrov in poplavilo nižje dele obale. Tudi v petek pričakujejo v zgodnjih jutranjih urah ponovno povišano plimovanje morja.

Obilo težav v cestnem prometu, motena oskrba z elektriko Sicer pa sta težak sneg in žled marsikje po državi povzročala obilo težav v prometu, ponekod je bila motena tudi oskrba z elektriko. Dva avtobusa pa sta zaradi vremena obtičala. Na cesti Vojsko-Idrija je med snežnimi plazovi obtičal šolski avtobus poln otrok.

Težave tudi v železniškem in letalskem prometu Do težav pa je prihajalo tudi v železniškem prometu, kjer je po podatkih Slovenskih železnic zaradi neugodnih vremenskih razmer prihajalo do večjih zamud v železniškem prometu na progi Ljubljana-Pivka-Divača-Sežana. Novozapadli sneg je povzročil nekaj zamud tudi na Letališču Jožeta Pučnika.

V Ilirski Bistrici brez elektrike 528 gospodinjstev V občini Ilirska Bistrica pa so zaradi padavin ostali brez električne energije. Brez elektrike je bilo 24 transformatorskih postaj oziroma 528 gospodinjstev. Popoldan je bilo brez elektrike še 51 gospodinjstev.

Povečano število poškodb in obiskov urgenc Zaradi poledice se je že povečalo število poškodovanih, ki jih obravnavajo zdravstvene službe. Na urgentnem kirurškem bloku Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so v torek oskrbeli 233 bolnikov, kar je za 50 poškodovancev več, kot je bilo povprečje na dan v prejšnjem tednu, pojasnjuje vodja urgentnih travmatoloških ambulant Anže Kristan.

Najpogostejše poškodbe, ki jih beležijo te dni, so zlomi kolkov in zapestij, zvini gležnjev, padci, udarnine in rane. "Takšen porast lahko pripišemo izjemno slabim vremenskim razmeram. Noben bolnik ni potreboval oživljanja, kar nekaj pa jih je potrebovalo operativni poseg," je še pojasnil Kristan.

Za četertek so vremenoslovci napovedali suho vreme V četrtek bo na vzhodu države deloma jasno in suho vreme, drugje pa bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v zahodni, pa tudi osrednji Sloveniji bodo nastajale krajevne plohe, lahko tudi posamezne nevihte. Največ padavin lahko pričakujemo na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank, kjer bo večinoma snežilo, je dejal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Brane Gregorčič.

Ne spreglejte