Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 5. 2018,
13.48

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,67

19

Natisni članek

penis darilo Borut Sajovic

Petek, 11. 5. 2018, 13.48

5 let, 11 mesecev

Župan o čokoladnih penisih: To je pretirana in zlonamerna trditev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,67

19

Uradnicam na občini v Tržiču je župan Borut Sajovic za darilo ob dnevu žena namenil čokoladne penise, izdelane v domači tržiški slaščičarni. Na očitke o nadlegovanju župan ni odgovoril. Danes popoldan so se na nujnem sestanku dobili tudi vodilni na občini.

Zaposleni na občini Tržič so dopis o spolnem nadlegovanju na delovnem mestu pred dnevi poslali tudi nadzornemu odboru občine in mestnim svetnikom, poroča Dnevnik.

Predvsem ženske so se začele izogibati srečanj

Borut Sajovic | Foto: STA , Foto: STA , Zaposleni trdijo, da župan na lastno pest na srečanjih z njimi ob njihovih osebnih praznikih izkoristi priložnost za nespodobna namigovanja, zlasti kadar gre za ženske.

Pogoste naj bi bile šale s seksualno vsebino. Predvsem ženske so se zato začele izogibati skupinskih praznovanj, nekatere pa naj bi imele zato tudi psihične težave.

Idejo prispevala direktorica občinske uprave

Krona dogajanja je bilo praznovanje dneva žena, ko so sodelavke pričakali čokoladni penisi, ki sta jim jih podarila Sajovic in direktorica občinske uprave Metka Knific Zaletelj. Ta naj bi prispevala idejo za darila.

"Vsaka od nas je prejela čokoladni penis v naravni velikosti," pišejo uradnice o dogodku, ki je zanje zloraba moči vodilnih do zaposlenih žensk. 

"Dobivali so darila s šaljivo vsebino"

Občinski nadzorni odbor bo zadevo obravnaval prihodnji teden. Sajovic zadeve ni komentiral, direktorica občinske uprave pa je pojasnila, da se zaposleni večkrat dobijo na krajših družabnih srečanjih in da so ob priložnostih dobivali darila s šaljivo vsebino.

Zaposlenim so se za dogajanje opravičili, vendar pa niso zaznali, da bi se kdo počutil neprijetno, je izpostavila.

Ob prazniku moških so nekateri zaposleni na občini dobili lizike v obliki vagine, še piše Dnevnik.

Občina: Anonimke so politično motivirane

Na občini so se po objavi medijih sestali na njunem sestanku. Direktorica občinske uprave Metka Knific Zaletelj je povedala, da je bilo darilo izbrano nekoliko nepremišljeno.

"Darilo - cvetje ob obdarovanju ob 8. marcu in dnevu mučenikov je bilo primerno, sladica pa je bila premalo premišljena in je predstavljala odklon od pravil poslovnega obdarovanja in tudi ne odraža vrednot občinske uprave," je sporočila Knific Zaleteljeva.

Prepričana je, da anonimke niso napisali zaposleni, ampak da je politično motivirana in predvolilno obarvana.

Župan: Nihče ni izrazil, da bi se počutil neprijetno

"Nihče od zaposlenih, zaradi vsebine srečanj ali prejetih daril, vodstvu občine ni izrazil, da bi se ob tem počutil neprijetno ali da bi dogodke razumel na način, opisan v anonimni prijavi," je dejal župan Borut Sajovic.

Pravi, da oblika sladice ni bila "čokoladni penis" in da je to pretirana in zlonamerna trditev.

"Če se je kdo zaradi oblike sladice ali kakršnih koli mojih izjav v preteklosti počutil trpinčenega, spolno nadlegovanega ali kako drugače napadenega, se mu opravičujem, prav tako smo se v izogib morebitnim drugačnim interpretacijam omenjene situacije zaposlenim še dodatno opravičili. Zaposlene smo napotili tudi na ustrezne inštitucije, kjer lahko kadar koli podajo prijavo," je še dodal Sajovic.

Ne spreglejte