Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2017,
9.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

4

Natisni članek

Policija Šmarna gora huligani

Torek, 3. 1. 2017, 9.59

6 let, 6 mesecev

Z islamističnimi grafiti oskrunili kapelico na Šmarni gori

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

4

Na policiji so danes dobili prijavo, da so neznanci z napisi oskrunili kapelico na Šmarni gori. Kot so povedali, za zdaj zadevo še preiskujejo in zbirajo obvestila o dogodku.

Dejanje je Islamska skupnost v Sloveniji ostro obsodila. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so takšna dejanja za njihovo skupnost nesprejemljiva, zato pričakujejo, da bo policija izsledila storilce in ustrezno ukrepala. Da gre za dejanje, usmerjeno proti sožitju med verskimi skupnostmi, so ocenili v Slovenski škofovski konferenci.

Obenem pozivajo državne oblasti, civilno družbene organizacije in medije, da se v slovenski javnosti zavzemajo za spoštljiv odnos do verskih skupnosti, vernikov in prostorov, v katerih izvajajo versko dejavnost.

Vandalizem nad kapelico je ostro obsodil tudi predsednik DZ Milan Brglez. "Gre za nezaslišano dejanje, ki kaže na nestrpnost do verujočih. V Sloveniji ni in ne sme biti prostora za nobeno obliko nestrpnosti," je navedel. Vse državljane in državljanke je pozval, da prihodnost naše države gradimo ne glede na svetovnonazorske razlike, na tistem, kar nas združuje, saj bo naša domovina le tako imela prihodnost.

Napačno napisal besedo akbar

Allahu akbar v arabščini pomeni "Alah je velik". Vandal je na kapelici besedo akbar napačno zapisal s črko h. Gre sicer za angleški zapis arabskih besed, so povedali v Islamski skupnosti v Sloveniji.

Že v preteklem letu je bilo v Sloveniji več skrunitev verskih objektov in stvari. V začetku leta so neznanci na gradbišču Islamskega kulturnega centra v Ljubljani dvakrat odvrgli svinjske glave.

Junija je vandal z žaljivimi vsebinami popisal fasado celjske stolnice, vhodna vrata in vgrajene nagrobne spomenike.

Novembra se je storilec spravil na koprsko stolnico, ko je s kladivom razbil stekleno pregrado na oltarju in nato poškodoval dragocen kip Žalostne Matere Božje.

Ne spreglejte