Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2023,
9.17

Osveženo pred

11 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,71

Natisni članek

avtocesta avtocesta cesta Slovenija zastoj zastoj promet promet

Nedelja, 11. 6. 2023, 9.17

11 mesecev, 4 tedne

Vozniki pozor: na slovenskih cestah znova hudi zastoji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,71
Zastoj na primorski avtocesti | Zaradi prometne nesreče je bil na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko nekaj časa zaprt prehitevalni pas. | Foto promet.si

Zaradi prometne nesreče je bil na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko nekaj časa zaprt prehitevalni pas.

Foto: promet.si

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste so trenutno daljši zastoji na gorenjski in primorski avtocesti, pa tudi na cesti Lucija-Strunjan, na cesti Dragonja-Šmarje-Koper ter na cesti Tržič-Ljubelj. Predor Ljubelj proti Avstriji zaradi varnosti tudi občasno zapirajo.

Trenutno je na gorenjski avtocesti zastoj pred delovno zaporo med Lescami in Jesenicami vzhod proti Karavankam. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je trikilometrska kolona, zamude je do dve uri. Izvoz Jesenice vzhod (Lipce) je iz smeri Ljubljane dovoljen samo za lokalni promet, navaja prometno-informacijski center za državne ceste.

Na primorski avtocesti so zastoji na posameznih odsekih med Postojno in Ljubljano proti Ljubljani, zamuda je ocenjena na 45 minut.

Zaradi Maratona Franja je trenutno zaprt izvoz Bežigrad na ljubljanski severni obvoznici tako iz smeri Šiške kot tudi iz smeri Novih Jarš. Zastoj je tudi na primorski avtocesti proti Ljubljani na posameznih odsekih med Uncem in Ljubljano. Možna je zamuda do pol ure.

Na gorenjski avtocesti so v soboto nastajali tudi do 15 kilometrov dolgi zastoji, kar pomeni več kot dve uri čakalne dobe. "Policisti smo storili vse, kar je bilo v naši moči. Sodelovali smo tudi z drugimi deležniki. Prometnih nesreč na avtocesti v tem časovnem obdobju nismo obravnavali," so sporočili s kranjske policijske uprave. 

Stanje na cestah:

Hrušica smer Jesenice
Novice Previdno: na gorenjski avtocesti več kot desetkilometrska kolona vozil

Nekaj primerov obračanja na avtocesti

Promet po vzporednih cestah je bil v soboto normalen in niso zaznali zastojev. So pa policisti zaznali nekaj posameznih primerov obračanja voznikov v delovni zapori in intervencijski poti na avtocesti med odcepoma Lesce in Jesenice vzhod v smeri Karavank ter ustrezno ukrepali.

Policisti voznikom svetujejo, naj upoštevajo prometno signalizacijo in spremljajo ažurne informacije ter poskrbijo za varnostni pas.

Hkrati bo danes potekal osrednji del kolesarske prireditve Maraton Franja, zaradi česar policija vsem udeležencem v prometu svetuje, naj pred odhodom na pot preverijo stanje zapor in prometa.

Prometni zastoji:

Maraton Franja
Novice Zaradi Franje zaprte številne ceste. Objavljamo mogoče obvoze. #video

Če ni nujno, se na pot ne odpravljajte

Na kranjski policijski upravi so izpostavili še, naj se vozniki ne odpravljajo na pot, če ni nujno. Če je možno, naj pot, kjer bodo nastajali zastoji, prestavijo na kasnejši čas. Opozarjajo tudi, da je uporaba izvoza Jesenice vzhod (Lipce) za smer proti Avstriji dovoljena izključno za lokalni promet. Voznikom svetujejo, naj za vožnje v smeri proti Avstriji uporabijo tudi druge mejne prehode.

Če so vozniki v času nastajanja zastojev že na poti, jim svetujejo, da za lokalni promet uporabijo alternativne poti. Prav tako naj vsi vozniki upoštevajo prometno signalizacijo, informacijske table Darsa na avtocesti in navodila policistov ter cestninskih nadzornikov.

Novice Dars sporočil dobro novico, a je Janković že napovedal novo zaporo #foto #video
Ne spreglejte