Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Torek,
8. 1. 2013,
14.58

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 8. 1. 2013, 14.58

8 let, 1 mesec

Vogrin v knjigi kot brodolomec na kopnem

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"To ni samo zgodba Ivana Vogrina, je zgodba tisoč slovenskih podjetnih ljudi," je ob predstavitvi svoje knjige dejal nepovezani poslanec.

Ivan Vogrin je ob začetku predstavitve svoje knjige Brodolom na kopnem ohranjal kanec skrivnostnosti in ni želel razkriti njene vsebine, pozneje pa se je le nekoliko omehčal. "Knjiga govori o življenjski poti ali o izkušnjah nekoga, ki je dvajset let delal v gospodarstvu, si ustanovil lastno podjetje. In zgodile so se nekatere stvari, tako kot se zgodile." Bralec bo po njegovih besedah v knjigi našel veliko nasvetov, na kaj naj bo pozoren in kako naj ravna v vsakdanjem življenju. Vogrin meni, da je knjiga dovolj izpovedna, da pove tisto, kar je želel povedati, stvar bralca pa je, ali bo sporočilo razumel.

Vogrin obenem zanika, da gre pri knjigi s podnaslovom Osebno doživeta zgodba za avtobiografijo oziroma za podjetniški priročnik. Pravi, da je ocenil, da ima dovolj znanja, energije in izkušenj, da napiše knjigo, in dodal, da je zadovoljen, da je ob vsem drugem dogajanju našel dovolj moči, časa in motivacije zanjo.

Kot je dejal Vogrin, je delo v nakladi tristo izvodov izšlo v samozaložbi. Nepovezani poslanec meni, da bo knjiga uspešnica, napoveduje ji ponatis. Kolikšen je bil strošek, ki ga je imel z izdajo knjige, katere nakupna cena je slabih dvajset evrov, Vogrin ni želel izdati.

Za komentar aktualnih dogodkov ni poklican Na vprašanje, ali je morebiti sprejel kakšno odločitev o svojem statusu poslanca, kot je za naš medij dejal nekaj dni pred koncem lanskega leta, ob napovedi odstopa poslanca SDS Branka Mariniča, je Vogrin odvrnil, da bo o tem vprašanju pisal v svoji naslednji knjigi, pravočasno pa bo obvestil tudi javnost. Na vprašanje o komentarju poročila komisije za preprečevanje korupcije, ki pri ravnanju Zorana Jankovića in Janeza Janše ugotavlja obremenjenost s korupcijskimi tveganji in sumi zlorabe položaja, je Vogrin odgovoril, da tega ne želi komentirati, saj za to sam ni poklican.

Sentenca za konec Vogrin se je ob koncu predstavitve vrnil k svojemu novoizdanemu delu. "Zgodba se s to knjigo ne konča, ker se tudi življenje ne konča," je dejal poslanec, kar je bilo mogoče razumeti, da bo nadaljeval pisanje. Brodolom na kopnem, očitno ne svojo zadnjo knjigo, Vogrin končuje z naslednjim, kot je dejal, spoznanjem: "Delajte in delujte umirjeno, kajti do tja, kamor dospete do konca – do smrti –, dospete brez hitenja.

Ne spreglejte