Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2012,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 19. 9. 2012, 16.41

8 let

Voda zalila več objektov, veter podiral drevesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenijo je zajelo močno deževje. Padalo bo tudi ponoči, največ v južni Sloveniji. Proti jutru bo dež ponehal, od zahoda se bo zjasnilo.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je voda že zalila več objektov, med drugim tudi v Postojni, kjer je meteorna voda poplavila kletno stanovanje na Stjenkovi ulici in na Jurčičevi ulici. V manjšo športno dvorano Bonifika v Kopru pa skozi streho zamaka voda. Iz industrijskega obrata v Razdrtem gasilci črpajo vodo.

Močan veter je podrl več dreves. Ta so padla na cesto Brje–Sveti Martin v občini Ajdovščina, na cesto med Dolenjo Nemško vasjo in Rodinami pri Trebnjem, na cesto v kraju Pišece v občini Brežice in na cesto v bližini konjeniškega kluba med Mariborom in Kamnico.

Ponoči bo še deževalo, največ padavin bo v južni Sloveniji, ob morju pa bo tudi zagrmelo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (ARSO). Na Primorskem bo začela pihati zmerna burja, v notranjosti Slovenije pa okrepljen severni do severovzhodni veter. Proti jutru bo dež ponehal, od zahoda se bo zjasnilo.

Jutri zjutraj bo ponekod po nižinah nastala megla, čez dan bo večinoma sončno. Burja na Primorskem bo oslabela in ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 15 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine Dež bo do noči zajel vse sosednje pokrajine. Ob severnem Jadranu bo zapihala zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja. Do jutri zjutraj bodo padavine ponehale, od zahoda se bo zjasnilo. Jutri bo sončno, burja bo čez dan oslabela.

Vremenska slika Hladna fronta bo zvečer prešla naše kraje. Za njo bo k nam od severovzhoda pritekal hladnejši zrak.

Obeti V petek bo povečini jasno, zjutraj in del dopoldneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. V soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Občasno bo ponekod rahlo deževalo.

Ne spreglejte