Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 6. 2021,
17.19

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

14

Natisni članek

revizija Vlada Republike Slovenije Slovenska tiskovna agencija

Sreda, 30. 6. 2021, 17.19

2 leti, 11 mesecev

posebna revizija

Vlada imenovala posebnega revizorja, ki bo preveril poslovanje STA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

14

Slovenska tiskovna agencija | Vlada je na današnji dopisni seji sprejela sklep o imenovanju posebnega revizorja, ki bo preveril izvajanje zakonskih in drugih predpisanih obveznosti v poslovanju Slovenske tiskovne agencije. | Foto STA

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela sklep o imenovanju posebnega revizorja, ki bo preveril izvajanje zakonskih in drugih predpisanih obveznosti v poslovanju Slovenske tiskovne agencije.

Foto: STA

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela sklep o imenovanju posebnega revizorja, ki bo preveril izvajanje zakonskih in drugih predpisanih obveznosti v poslovanju Slovenske tiskovne agencije (STA), so sporočili iz Ukoma.

Slovenska tiskovna agencija
Novice Po skupščini STA: vlada bo nakazala 845 tisoč evrov, ko ...

Kot so zapisali v sporočilu za javnost po dopisni seji, bo na podlagi sklepa izveden postopek izbire in imenovanja posebnega revizorja izmed pooblaščenih revizijskih družb. Imenovani revizor bo o ugotovitvah revizije pripravil pisno poročilo.

Skupščina STA, ki je potekala v ponedeljek, je sicer sklenila, da je direktor STA Bojan Veselinovič pooblaščenim osebam vladnega urada za komuniciranje (Ukom) dolžan takoj omogočiti vpogled v podatke in informacije o notranji organizacijski in računovodsko-finančni strukturi izvajanja poslovnih procesov ter jim omogočiti vpogled v vso dokumentacijo o finančnem poslovanju od 28. junija 2011.

Direktorju Ukoma Urošu Urbaniji pa vlada nalaga, da STA nakaže predujem v višini 845.000 evrov za pričakovane izdatke pri opravljanju javne službe. | Foto: STA , Direktorju Ukoma Urošu Urbaniji pa vlada nalaga, da STA nakaže predujem v višini 845.000 evrov za pričakovane izdatke pri opravljanju javne službe. Foto: STA ,

Direktorju Ukoma Urošu Urbaniji pa vlada nalaga, da STA nakaže predujem v višini 845.000 evrov za pričakovane izdatke pri opravljanju javne službe. Predujem se mora nakazati v treh dneh od dneva, ko direktor STA pooblaščenim osebam Ukoma omogoči vpogled v zahtevano dokumentacijo in če STA do takrat z direktorjem Ukoma podpiše pogodbo o opravljanju javne službe za leto 2021 in zagotovi javno dostopnost vsebin na spletnih straneh, ki ustrezajo storitvam javne službe iz zakona o STA.

STA sicer že 181 dni opravlja javno službo brez z zakonom določenega plačila zanjo s strani vlade.

Slovenska tiskovna agencija
Novice Ukom: Sodišče zavrnilo izdajo začasne odredbe za takojšnjo vzpostavitev financiranja javne službe STA
Nataša Pirc Musar
Novice Šef Ukoma vrača udarec Pirc Musarjevi
Ne spreglejte