Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
21.04

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Peter Gašperšič Zdravko Počivalšek Miro Cerar vlada

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 21.04

7 let, 1 mesec

Zgodbe na Goriškem so Cerarja navdihnile z optimizmom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal Mlekarno Planika | Foto STA

Foto: STA

Vladna ekipa je sklenila delovni obisk v Goriški regiji. Premier Miro Cerar je izpostavil, da je Severna Primorska regija priložnosti. Na številnih srečanjih so bili v ospredju gospodarski razvoj in turizem. Vlada odhaja v prestolnico z nekaj konkretnimi zavezami, pa tudi številnimi obljubami.

Na sklepnem srečanju v Novi Gorici je predsednik vlade Miro Cerar ugotavljal, da je Severna Primorska pravzaprav regija priložnosti. To velja še posebej za področje turizma in gospodarskega razvoja, je dodal premier.

Regija je po Cerarjevih besedah odličen primer razvoja z zglednim sodelovanjem in trdim delom. "Vemo, da je že zdaj gospodarsko zelo uspešna, da je uspešna v turizmu in da ima številne potenciale, naravne, kulturne in seveda tudi človeške, ob jasni izzivih, kot je na primer slabša demografska slika. Vlada je tukaj pripravljena regiji iti nasproti," je o pravkar obiskani regiji povedal premier.

"Zgodbe, ki sem jih danes slišal in videl, so me navdihnile z optimizmom," je še dejal Cerar in obljubil, da se bo še vračal na obisk v to regijo. Mogoče le v nekoliko manjšem obsegu in z manj ministri, da se bo dalo več dogovoriti, so predlagali župani in gospodarstveniki.

Za ceste obljubili 30 milijonov evrov

Dolina Soče veliko stavi na turizem. To dokazuje tudi rast obiska, saj je samo lani število nočitev in prihodkov v turizmu zraslo kar za 15 odstotkov. Kljub naraščanju števila nočitvenih zmogljivosti pa v Bovcu pogrešajo večje nastanitvene ponudnike.

Na okrogli mizi v Bovcu je gospodarski minister Zdravko Počivalšek zato poudaril, da je turistično ponudbo treba raztegniti čez vse leto, ob tem pa vložiti tudi v infrastrukturo in nepremičnine. Premier Cerar je napovedal, da bo letos in v prihodnjih letih veliko narejenega prav na področju sanacije in gradnje infrastrukture, ki je še kako pomembna za turistični razvoj posameznega območja. Prav na tem območju bodo za ceste v prihodnjih letih porabili kar 30 milijonov evrov.

Na Idrijskem so se medtem razveselili skorajšnje nove infrastrukturne pridobitve. Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je namreč podpisal sporazum o sofinanciranju del rekonstrukcije regionalne ceste Dolenja Trebuša–Spodnja Idrija in si ogledal gradbišče na četrti razvojni osi. Vzpostavitev tega koridorja je eden osrednjih projektov, ki jih bo v regiji sofinancirala država, saj je vreden okoli 9,5 milijona evrov.

 

Ne spreglejte