Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 3. 2021,
16.27

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,41

65

Natisni članek

Željko Puljić S&T Iskratel služba Karl Erjavec

Ponedeljek, 8. 3. 2021, 16.27

1 leto, 4 mesece

Vlada ne bo več plačevala Karla Erjavca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,41

65

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je našel novo službo. Potem ko mu ni uspel naskok na premierski stolček, bo postal pomočnik direktorja za tuje trge v podjetju Iskratel. Erjavca tako kot nekdanjega zunanjega ministra ne bo več na plačilnem seznamu vlade, od katere je kot nekdanji funkcionar dobival nadomestilo za brezposelnost. Ob tem se pred sredino sejo sveta DeSUS pojavljajo različne špekulacije o usodi Karla Erjavca na položaju predsednika stranke.

Karl Erjavec je postal pomočnik direktorja za tuje trge pri Iskratelu, poročata necenzurirano.si in 24ur.com. Njegov nadrejeni bo Željko Puljić. Erjavec bo odgovoren za širitev in vstop na nove trge.

Erjavec se je pred tremi meseci vrnil v politiko in znova postal predsednik stranke DeSUS. Nato je kot kandidat za mandatarja s podporo Koalicije ustavnega loka želel zamenjati obstoječo vlado, vendar konstruktivna nezaupnica proti Janezu Janši ni bila uspešna. Erjavca je za mandatarja podprlo le 40 poslancev.

V sredo svet stranke DeSUS

Karl Erjavec | Foto: STA , Foto: STA , Svet DeSUS bo v sredo odločal o predlogih izvršnega odbora, ki je 24. februarja razpravljal o nadaljnjem delovanju stranke po neuspešni konstruktivni nezaupnici s kandidaturo Erjavca za predsednika vlade. Izvršni odbor je sklenil, da bodo zmerna opozicija. Tako ne bodo člani KUL, v katero so vključene opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, in tudi ne bodo podpisali sporazuma o sodelovanju z vlado Janeza Janše, poroča STA.

Poleg odločanja o teh sklepih pa se bodo na sredini seji sveta glede na številna ugibanja v medijih težko izognili razpravi o Erjavčevem položaju. Po nekaterih informacijah bi lahko prišlo do pozivov k njegovemu odstopu ali glasovanja o zaupnici. Erjavec danes na vprašanje STA, ali razmišlja o tem, da bi to storil, danes ni odgovoril. Po neuspešni kandidaturi za predsednika vlade je sicer napovedal konsolidacijo stranke.

Jurša: Če bo odštel, bo zaradi drugih razlogov

Po besedah vodje poslancev DeSUS Franca Jurše Erjavčeva zaposlitev v Iskratelu ni začetek njegovega odhoda z vrha stranke. Če pa se bo poslovil, se bo po njegovih ocenah iz drugih razlogov. "Jaz in tudi nekateri drugi so vedeli, da Erjavec ne bo delal v politiki, ampak se bo odločil za neko drugo službo. Nisem vedel, da bo to Iskratel. A če mu je tam uspelo najti službo, zakaj pa ne. V končni fazi ima že 35 ali 36 let delovne dobe, od tega je bil vrsto let minister. Mislim, da je prav, da tak človek na koncu dobi primerno službo," je dodal Jurša v današnji izjavi v DZ.

Franc Jurša | Foto: STA , Foto: STA ,

Nadomestilo le še Pivčevi

Nekdanji obrambni in zunanji minister je bil pred tem dalj časa brezposeln in je dobival nadomestilo za brezposelne politike. Zdaj med prejemniki ostaja le še njegova naslednica na čelu stranke DeSUS Aleksandra Pivec, ta je oktobra lani po aferi zaradi plačil prenočišč odstopila s položaja ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Prva poslanska plača za Bratuškovo
Petega marca je svojo prvo poslansko plačo dobila predsednica stranke SAB Alenka Bratušek, ki je poleg Erjavca edina predsednica stranke, ki na zadnjih državnozborskih volitvah ni bila izvoljena za poslanko, vendar je zaradi smrti poslanca Franca Kramarja 3. februarja vseeno zasedla ta položaj. Za skoraj ves mesec je dobila 3.657 evrov bruto plače.
Aleksandra Pivec. Karel Erjavec.
Novice Nekdanja ministra, ki še vedno prejemata nadomestilo plače
Ne spreglejte