Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
4. 7. 2013,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gregor Virant Božo Predalič

Četrtek, 4. 7. 2013, 16.46

8 let

Virant še ne ve, ali bo po Predaliču razrešil tudi Kucler Dolinarjevo

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novica, da je Virant razrešil Predaliča, jo je šokirala. Če bi se razrešitev zgodila tudi v njenem primeru, drugega kot ideološkega razloga ni iskati, meni Mojca Kucler Dolinar.

Minister za notranje zadeve Gregor Virant je nekdanjega generalnega sekretarja vlade Janeza Janše Boža Predaliča takoj po nastopu funkcije razrešil z mesta načelnika upravne enote Grosuplje, zato se zastavlja vprašanje, ali bo enako ravnal tudi v primeru Mojce Kucler Dolinar, ki bi morala položaj načelnice upravne enote Ljubljana prevzeti oktobra.

Virant pravi, da odgovora na to vprašanje še nima in da niti ni potrebe, da bi ga že imel.

Postopek je začel Pličanič Za odziv smo poklicali Kucler Dolinarjevo, ki nam je povedala, da jo je kljub temu, "da vsi vidimo, kako ta vlada deluje", novica o Predaličevi razrešitvi šokirala. Poudarila je, da v teh neobičajnih okoliščinah težko komentira, kaj lahko pričakuje sama, če pa bi jo razrešili, drugega kot ideološkega razloga po njenih besedah ni mogoče iskati.

"Potem ko so lani, pod Janševo vlado, večini načelnikov 'samodejno' podaljšali mandat, je minister Državljanske liste Senko Pličanič nekatere razpise vseeno objavil. Med drugim tudi razpis za UE Ljubljana, saj se bo načelnik upokojil," je poudarila Kucler Dolinarjeva in dodala, da gre torej za postopek, ki ga je začel takratni minister za pravosodje in javno upravo Pličanič.

Kucler Dolinarjeva pričakuje od Viranta profesionalno držo "Šele ob koncu postopka je v zgodbo vstopil minister Černač in me imenoval za načelnico Upravne enote Ljubljana. Da bom mesto načelnice nastopila v začetku oktobra, je bil tudi odgovor ministra Viranta na poslansko vprašanje. Od ministra Viranta, ki je prav tako kot jaz po poklicu pravnik, pričakujem profesionalno držo, čeprav je v primeru Boža Predaliča žal padel na izpitu," je sklenila.

Ne spreglejte