Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 6. 2014,
7.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Igor Šoltes

Četrtek, 19. 6. 2014, 7.39

8 let

Verjamem vložila kandidatno listo v vseh volilnih okrajih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Stranka Verjamem je v sredo vložila polno kandidatno listo za predčasne volitve v DZ, ki bodo 13. julija.

Predsednik stranke Igor Šoltes kandidira v volilnih okrajih Cerknica-Logatec in Ljubljana Vič-Rudnik 4. Na listi z izjemo Šoltesa in župana Ajdovščine Marjana Poljšaka, ki bo kandidiral v volilnih okrajih Ilirska Bistrica in Ajdovščina, ni bolj izpostavljenih imen. Na kandidatni listi je tudi peterica, ki je na Šoltesovi listi Verjamem kandidirala že na majskih evropskih volitvah - Boštjan Horvat, Mojca Blas, Iztok Prislan, Monja Režonja in Gregor Veličkov.

Opolnoči se je sicer iztekel rok za vložitev kandidatnih list za predčasne volitve. Koliko list je vloženih in skupno koliko kandidatov se bo potegovalo za 90 poslanskih mest, še ni znano. Podatke o vloženih listah naj bi DVK posredovala dopoldne, a preden bodo dokončni, morajo liste prestati še postopek preverjanja ustreznosti oz. zakonitosti. Pristojne volilne komisije bodo namreč v dneh po izteku roka preverjale, ali so bile liste vložene pravočasno in v skladu z zakonom. V primeru ugotovljenih formalnih pomanjkljivosti bodo predlagatelje list pozvale, da jih v treh dneh odpravijo odpravijo.

Volilne komisije volilnih enot bodo nato sestavile sezname potrjenih list kandidatov. Vrstni red kandidatnih list na glasovnicah bodo določile z žrebom. Sezname list kandidatov po volilnih enotah in okrajih bo nato Državna volilna komisija (DVK) javno objavila 27. junija. Organi strank so kandidatne liste potrjevali v zadnjih dneh, stranke pa so z njihovo vložitvijo večinoma počakale do zadnjega in liste vlagale šele v sredo popoldne.

Po podatkih DVK je liste v sredo do 20. ure vložilo 15 strank oz. koalicij. Medtem ko je kar nekaj strank celoten seznam kandidatov že objavilo na svojih spletnih straneh, pa so druge še skrivnostne in podrobnejšo predstavitev, kdo se bo na njihovih listah potegoval za vstop v parlament, napovedujejo v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte