Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2017,
17.40

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

4

Natisni članek

Janko Veber Socialni demokrati

Torek, 19. 12. 2017, 17.40

6 let, 4 mesece

Veber izstopil iz poslanske skupine SD, ostaja v stranki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

4

Janko Veber | Foto STA

Foto: STA

Podpredsednik Socialnih demokratov (SD) Janko Veber je vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana obvestil, da izstopa iz poslanske skupine in bo deloval kot samostojni poslanec.

"Zaupanje volivk in volivcev, ki so mi ga podelili z izvolitvijo za poslanca, bom do nadaljnjega utrjeval kot samostojni poslanec," je sporočil Veber in dodal, da se v zadnjih mesecih "prepogosto nisem mogel več poenotiti z večinskimi odločitvami poslanske skupine, ki sem ji do danes pripadal. Poleg tega pa me je odnos odločevalcev do nekaterih področij družbenega življenja prepričal, da moram še bolj odločno uveljaviti svoja načela in zaveze, ki sem jih dal  volivcem in volivkam."

Poudaril je, da je najpomembnejše področje, ki se mu posveča že vse poslanske mandate, odnos do lastnine oziroma odprava družbene neenakosti z odnosom do družbene lastnine ter z nacionalnim odnosom do lastnine. "Do tega bistvenega in nenadomestljivega nacionalnega bogastva je odnos v sedanjem sklicu slovenskega parlamenta preveč pasiven in preveč brezbrižen," je prepričan.

Han razume Vebra

Za zdaj Veber, nekdanji obrambni minister, ostaja v stranki, pričakuje pa, da bodo o tem dogodku razpravljali organi stranke. Poslanska skupina SD bo brez Vebra štela pet poslancev.

Han je dejal, da osebno obžaluje, a razume Vebrov izstop iz njihovih vrst. Zaželel mu je vse dobro na nadaljnji politični poti, verjame tudi, da se bodo njihove socialdemokratske vrednote še kdaj srečale.

Korak k lastni stranki?

Veber sicer vodi društvo Sloga, v zadnjem obdobju pa je bilo že več ugibanj o njegovi morebitni nameri za ustanovitev nove stranke.

Nekdanji župan Kočevja, ki je poslanec nepretrgoma vse od leta 1996, je pred predsedniškimi volitvami letos stranki SD predlagal, da njega imenuje za svojega kandidata na volitvah, čeprav je prvak SD Dejan Židan svojo podporo že obljubil Borutu Pahorju.

Ne spreglejte