Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
23. 8. 2016,
8.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

ŠKIS Nazaj v šolo

Torek, 23. 8. 2016, 8.39

6 let, 7 mesecev

Vas skrbi nakup novih (dragih) učbenikov? Lahko kupite rabljene.

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Škis, Škis tržnica, sejem | Foto Škis zveza

Foto: Škis zveza

Zveza Škis tudi letos pripravlja sejem rabljenih učbenikov​, ki bo med 1. in 2. septembrom potekal na Trgu francoske revolucije v Ljubljani.

Po počitnicah za marsikatero družino nastopi stresni in tudi finančno obremenjujoči čas priprav na novo šolsko leto. Velik del finančnega bremena je strošek nakupa novih učbenikov in delovnih zvezkov, ki pa je lahko veliko manjši z nakupom rabljene literature.

Dijaki bodo lahko na letošnjem Škisovem sejmu rabljenih učbenikov prodali ali kupili literaturo po ugodnejši ceni kot v trgovinah in knjigarnah. Prodaja bo potekala vsak dan od 13. do 18. ure po predhodni rezervaciji. Vsak prodajalec se bo moral na info točki Zveze Škis, ki bo ob odru za nastopajoče, prijaviti in si rezervirati svoj prostor na sejmu. Poleg stojnice si bodo dijaki na info točki lahko priskrbeli tudi brezplačen Dijaški informator s koristnimi informacijami ob začetku šolskega leta.

Na sejmu bodo letos zbirali v dobrodelne namene podarjene šolske potrebščine. | Foto: Škis zveza Na sejmu bodo letos zbirali v dobrodelne namene podarjene šolske potrebščine. Foto: Škis zveza Sejem bo popestril spremljajoči program

Letos v Škisu na sejem vabijo tudi vse, ki bi želeli podariti šolske potrebščine v dobrodelne namene. Zbirali bodo nove šolske potrebščine (zvezke, ravnila, tempera in vodene barvice, svinčnike, ravnila, peresnice, torbe ipd.) in ohranjene pripomočke, ki so uporabni tudi rabljeni (peresnice, torbe ipd.).

Tudi letos bo sejem popestril program, s katerim želijo na stojnice privabiti naključne mimoidoče. Letošnji program bodo soustvarjali Mladi zmaji - Center za kakovostno preživljanje prostega časa mladih z delavnicami, Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana z dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin, AMZS s simulatorjem prevračanja, potovalna agencija STA potovanja, pevci Glasbene šole GVIDO in plesalci Plesne šole Kazina.

Ne spreglejte