Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 11. 2014,
17.28

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alenka Bratušek odstop Peter Vilfan Maša Kociper

Torek, 18. 11. 2014, 17.28

5 let, 9 mesecev

V Zavezništvu Alenke Bratušek še brez dogovora o prihodnosti stranke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izvršni odbor Zavezništva Alenke Bratušek je razpravljal o "težki situaciji" v stranki, a dokončnih odločitev o prihodnosti stranke, ki je na javnomnenjskem dnu, še ni sprejel.

Podpredsednica stranke Maša Kociper je po seji dejala, da predsednica stranke Alenka Bratušek, ki jo del članstva poziva k odstopu, sama pa o tem še ni sprejela odločitve, za zdaj ostaja na čelu ZaAB.

Želijo premisliti nekaj korakov vnaprej "Kot smo povedali že po zadnji seji izvršnega odbora, smo si vzeli nekaj časa za razmislek. Želimo premisliti nekaj korakov vnaprej in se po premisleku odločiti."

Bratuškova želi svoji stranki najboljše Za Bratuškovo je dejala, da tvorno sodeluje pri pogovorih, da ima pomisleke in jo skrbi, kako bo s stranko, ter da želi najboljše za ZaAB. "Skupaj iščemo rešitev tega položaja," je dejala Kociprova, ki je dejala, da je stranka v težki situaciji.

Seja sveta stranke, ki lahko po statutu odloči tudi, da izvedejo glasovanje članov ZaAB o razrešitvi Bratuškove, bo potekala med 8. in 12. decembrom, je sklenil izvršni odbor. Svet bo odločil tudi, kdaj prihodnje leto bo kongres stranke.

Kot je znano, so se razmere v stranki zaostrile po tem, ko je ZaAB ostala zunaj vladne koalicije in ko je Bratuškova doživela polom na zaslišanju za evropsko komisarko. Najglasnejši kritik Bratuškove je poslanec in podpredsednik stranke Peter Vilfan, ki ocenjuje, da bi se morala Bratuškova umakniti. Danes se je Vilfan novinarjem izognil.

Predsednica se bo odločila sama Izjav ni dajala niti Bratuškova, ki je pred dvema tednoma po seji izvršnega odbora poudarila, da lahko odločitev o odstopu sprejme samo sama. "Nihče drug ne more tega narediti namesto mene," je dejala nekdanja premierka po polemični seji.

Čeprav je bilo že takrat jasno, da so v vodstvu stranke glede Bratuškove na čelu ZaAB razdeljeni, Kociprova danes ni vsebinsko odgovorila na vprašanje, kakšno je o tem mnenje v izvršnem odboru. "Ko bodo sprejete odločitve, boste o tem pravočasno obveščeni."

Ne spreglejte