Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2016,
9.48

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

dež sonce vreme

Ponedeljek, 15. 8. 2016, 9.48

7 let, 8 mesecev

Vreme, 15. avgust

Na Štajerskem huda neurja s točo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Vreme | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Poletne temperature so prinesle tudi nevihte, ki so predvsem na severovzhodu Slovenije že povzročile nekaj nevšečnosti. Vremenoslovci opozarjajo, da so zvečer še mogoča krajevna neurja z nalivi in tudi točo. Promet po Sloveniji ovirajo nevihte, zato prometnoinformacijski center voznike opozarja, naj se ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

 

Poplave meteorne vode so se do zdaj pojavile na območju Zreč, Ptuja in Mislinje, kjer je poplavilo klet. Tudi v Slovenj Gradcu je popoldne zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod poplavilo kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci, ki so vodo uspešno izčrpali.

Na Štajerskem debela toča

Kar nekaj nevšečnosti je povzročil veter, in sicer je podrl drevo čez lokalno cesto na Sv. Primož v občini Muta in pri cerkvi v Kungoti pri Ptuju, še piše na na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. Predvsem s Štajerskega poročajo o debelejši toči.

Prometnoinformacijski center opozarja, da promet ovirajo nevihte. Vozniki naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih. Prelaz Ljubelj je na avstrijski strani zaradi plazu zaprt, so še navedli.

 

O gneči in zastojih poročajo pred predorom Karavanke proti Avstriji v dolžini treh kilometrov, proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod. Zastoj je tudi pred prehodom Šentilj v smeri Avstrije ter na cesti Bled–Lesce na Bledu.

Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila pri vstopu v Slovenijo so 20 minut na prehodih Dragonja in Starod, na Gruškovju 30 minut ter Zavrču 15 minut.

V torek bo sprva delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Sredi dneva in popoldne bodo predvsem v notranjosti Slovenije nastajale plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 16, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 24 do 29 stopinj Celzija.

Tudi v sredo in četrtek se bo nadaljevalo nestalno vreme z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami. Več sončnega vremena bo ob morju.

Ne spreglejte