Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2019,
18.19

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

4

Natisni članek

Tomislav Klokočovnik odstop UKC Ljubljana

Sreda, 21. 8. 2019, 18.19

4 leta, 8 mesecev

Klokočovnik v UKC Ljubljana poslal odstop, njegove odpovedi še niso dobili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

4

Tomislav Klokočovnik | Foto STA

Foto: STA

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so danes popoldne prejeli pisni odstop srčnega kirurga Tomislava Klokočovnika z mesta predstojnika oddelka za kirurgijo srca in ožilja, ne pa tudi njegove odpovedi, so pojasnili. Na delovnem mestu sicer ni prisoten od februarja zaradi koriščenja dopusta, nadur in trenutno bolniškega staleža.

Tomislav Klokočovnik
Novice Klokočovnik upa na dogovor z novim vodstvom UKC

Februarja, po kritičnem pismu nekaterih kolegov z njegovega oddelka, je Tomislav Klokočovnik napovedal, da se bo poslovil od dela v UKC, v začetku julija pa sodelovanje z beograjskim Inštitutom za kardiovaskularne bolezni Dedinje.

Poklukar se je z njim srečal, a brez uspeha

Po imenovanju Janez Poklukarja na čelo kliničnega centra je priznani srčni kirurg nato izrazil upanje, da mu bo z novim vodstvom uspelo najti skupen jezik.

Že pred tem je Klokočovnik vodstvu ponudil več možnosti nadaljnjega sodelovanja. Ena od njih je bila sodelovanje z UKC v vlogi pogodbenega delavca, ki bi opravljal najzahtevnejše operacije, ali ustanovitev oddelka za minimalno invazivno srčno kirurgijo, ki bi ga tudi vodil ter učil mlade kirurge in kirurge iz tujine, je pojasnil že pred časom.

Tomislav Klokočovnik | Foto: STA , Foto: STA ,

Kot so pojasnili, se je generalni direktor s Klokočovnikom srečal. A kot kaže, se jim ni uspelo dogovoriti. Radio Slovenija je danes namreč poročal, da je Klokočovnik v torek podal tako odstop kot pisno odpoved delovnega razmerja, a so v kliničnem centru za zdaj prejeli le zadnjega. Po neuradnih informacijah bo kot vršilec dolžnosti vodenje oddelka prevzel Nikola Lakič.

Po poročanju radia naj bi bil Klokočovnik trenutno v Bejrutu, kjer tamkajšnje kirurge uči svojo metodo zamenjave aortne zaklopke. Po navedbah kliničnega centra je Klokočovnik sicer bolniško odsoten.

V UKC medtem zagotavljajo, da je med odsotnostjo Klokočovnika delo v programu nemoteno, operacije pa opravlja ekipa osmih kirurgov. Na kliničnem oddelku za kirurgijo srca in ožilja so do konca julija letos opravili 392 operacij, v enakem obdobju lani pa 368 operacij, so pojasnili. 

Tomislav Klokočovnik
Novice Srčni kirurg Klokočovnik iz UKC Ljubljana odhaja v Beograd
Ne spreglejte