Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2020,
10.27

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

51

Natisni članek

virus okužba Koronavirus COVID-19

Sreda, 9. 9. 2020, 10.27

3 leta, 8 mesecev

V torek potrdili rekordnih 79 novih okužb #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

51

V torek so v Sloveniji potrdili 79 okužb z novim koronavirusom, kar je največ do zdaj. Včeraj so sicer opravili tudi daleč največ testov do zdaj, in sicer 2.560. Okužbe so v torek potrdili v kar 40 občinah. V eni od osnovnih šol v Kranju pouk celotne predmetne stopnje poteka na daljavo. V Braslovčah sta v karanteni dva razreda učencev in igralke tamkajšnjega odbojkarskega kluba.

Aktivnih okužb v državi je trenutno 590, v bolnišnicah se zdravi 33 ljudi, od tega štirje na intenzivni negi, trije pa dihajo s pomočjo ventilatorja, kažejo podatki covid-19 sledilnika. 

Največ okužb do včeraj so v Sloveniji v enem dnevu zabeležili 26. marca, ko so po vladnih podatkih potrdili 70 novih okužb, po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) pa 61. Le nekaj dni pozneje, 30. marca, sta začela veljati prepoved gibanja zunaj meja občin in obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb. Epidemija je bila v Sloveniji razglašena 12. marca.

Jelko Kacin
Novice Kacin: Posamezniki še vedno ne želijo ali ne znajo povedati, kje so se okužili

18 primerov novih okužb v domovih za starejše

Od novih okužb je kar enajst primerov med oskrbovanci domov za starejše, sedem med zaposlenimi v domovih za starejše in trije primeri med zaposlenimi v zdravstvu. Največ okužb so sicer v torek zabeležili v starostni skupini od 25 do 34 let, in sicer 17, kažejo podatki covid-19 sledilnika.

 

V starostni skupini od 45 do 54 let so ugotovili 13 okužb, v skupini od 35 do 44 let 12 okužb, v starostnih skupinah od 5 do 14 in od 55 do 64 let so zabeležili po deset okužb, v starostni skupini od 75 do 84 sedem okužb, v starostnih skupinah od 15 do 24 in od 65 do 74 so zabeležili po štiri okužbe in pri starejših od 85 let tri. Torkove okužbe so potrdili v kar 40 različnih občinah po državi. Največ oziroma 12 so jih zabeležili v Mariboru, sledi Ljubljana z desetimi okužbami.

koronavirus Hrvaška
Novice Na Hrvaškem znova črne številke

V Kranju pouk celotne predmetne stopnje na daljavo

Zaradi povečanega števila okuženih učencev in strokovnih delavcev na Osnovni šoli Matije Čopa Kranj bo po priporočilih NIJZ pouk za učence predmetne stopnje do 21. septembra potekal na daljavo. Učitelji predmetne stopnje ter učenci 6.a, 6.b ter del 6.c razreda, ki so bili v stikih z okuženimi, so v karanteni, je prek spletne strani sporočila šola.

Vodstvo Osnovne šole Matija Čopa Kranj je bilo v ponedeljek obveščeno, da sta z novim koronavirusom okužena še ena strokovna delavka in eden od učencev na šoli. | Foto: Getty Images Vodstvo Osnovne šole Matija Čopa Kranj je bilo v ponedeljek obveščeno, da sta z novim koronavirusom okužena še ena strokovna delavka in eden od učencev na šoli. Foto: Getty Images

Šestošolcem je bila v skladu z ukrepi NIJZ do 17. septembra odrejena karantena po tem, ko so bili na šoli v ponedeljek obveščeni, da sta z novim virusom okužena še ena strokovna delavka in eden od učencev na šoli. Vodstvo šole je sporočilo, da so bili starši otrok z odrejeno karanteno o tem osebno obveščeni, vse druge starše pa so o tem obvestili prek e-asistenta. Dodali so, da učitelji danes z vsemi učenci predmetne stopnje začenjajo pouk na daljavo, za učence razredne stopnje pa pouk poteka v šoli, piše STA.

koronavirus, koronavirus splošno
Novice V ponedeljek 42 novih okužb v 23 občinah

Braslovče: v karanteni dva razreda učencev in braslovške odbojkarice

NIJZ je v torek v karanteno poslal tudi dva razreda Osnovne šole Braslovče. Podružnična osnovna šola Trnava in vrtec ostajata zaprta, je na družbenem omrežju Facebook zapisal braslovški župan Tomaž Žohar. Zaradi okužbe so v karanteni tudi igralke Odbojkarskega kluba Braslovče.

Ravnatelj Žohar je povedal, da je po najnovejših podatkih okuženih deset učiteljic, 23 pa jih je v karanteni. 15 učencev je bolnih, pri šestih so bile potrjene okužbe z novim koronavirusom. Na rezultate testiranj čaka še devet učencev. Poveljnik Civilne zaščite Občine Braslovče Rok Ušen je dejal, da so učilnice, v katerih so bili okuženi, parno razkužili. Prebivalcem odsvetuje večja druženja, četudi ta niso prepovedana, saj v občini ni razglašena epidemija.

Braslovška občina sicer izvaja ukrepe in zbira informacije za čim bolj učinkovito zajezitev širjenja virusa. Prebivalce so pozvali, naj se dosledno držijo navodil, če jim je bila odrejena karantena, ter naj ne prikrivajo podatkov o tesnih stikih, poroča STA.

Ne spreglejte