Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Sreda,
11. 1. 2017,
7.13

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Natisni članek

mraz zima vreme zimska rekreacija

Sreda, 11. 1. 2017, 7.13

5 let, 5 mesecev

V Slovenj Gradcu namerili –20 stopinj Celzija

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95
Zima, mraz | Foto STA

Foto: STA

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, zjutraj so bile temperature po vsej državi krepko pod lediščem. V najbolj mrzlo jutro so se zbudili v Slovenj Gradcu, kjer so namerili –20 stopinj Celzija. Hladno je bilo tudi na Obali, kjer je bilo –5 stopinj Celzija.

Nizke temperature bodo vztrajale tudi čez dan, živo srebro se bo dvignilo največ na od –7 do –1 stopinjo Celzija, le na Primorskem bosta dve stopinji nad lediščem.

Čez dan bo pretežno jasno, sprva bo v vzhodni Sloveniji tudi zmerno do pretežno oblačno. Burja na Primorskem bo sredi dneva postopno ponehala.

Ponoči se bo od severozahoda prehodno pooblačilo, zapihal bo jugozahodnik.

temperature | Foto:

Jutri čez dan nad lediščem

Jutri bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno, drugod delno jasno. Popoldne bo oblačnost naraščala, predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo že manjše padavine, večinoma bo rahlo snežilo. Pihal bo jugozahodni veter. Mraz bo malenkost popustil, najnižje jutranje temperature bodo od –9 do –5, ob morju okoli 1, najvišje dnevne od 0 do 5 stopinj Celzija.

V petek bo sprva deževalo, kasneje snežilo

V petek bo oblačno. Dopoldne se bodo padavine od zahoda postopno razširile nad večji del države. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo sprva večinoma deževalo, čez dan pa bo dež večinoma prešel v sneg.

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho vreme.

Dubrovnik se je danes zbudil pod snežno odejo. Na ulicah je sicer le nekaj centimetrov snega, ki pa je povzročil preglavice voznikom avtomobilov brez zimske opreme. Lokalni mediji poročajo, da je bilo tudi nekaj prometnih nesreč zaradi zimskih pogojev na cestah. Težave so tudi v javnem mestnem prometu.

Zaradi snežnega kaosa zadnjih dni pa je istanbulsko letališče Atatürk danes znova odpovedalo več sto letov, na letališču pa je zaradi močnega sneženja obtičalo več sto ljudi. STA

Z neobičajnimi zimskimi težavami se še vedno spopadajo tudi v Grčiji, kjer nekateri otoki zaradi snežnih razmer ostajajo odrezani od sveta.

Medtem ko se Evropa spopada z izjemno nizkimi temperaturami, je Avstralijo zajel vročinski val. V Sydneyju so se temperature dvignile do 40 stopinj Celzija , tamkajšnje plaže pa so prenatrpane. Oblasti ljudi opozarjajo na nevarnost gozdnih požarov in na to, naj pijejo dovolj vode. STA

Ne spreglejte