Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 6. 2018,
9.36

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

neurje škoda pomoč Črnomelj

Četrtek, 14. 6. 2018, 9.36

5 let, 10 mesecev

V Občini Črnomelj zbirajo vloge za prijavo škode, nastale zaradi petkovega neurja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
toča Črnomelj | Foto Rok Gregorčič

Foto: Rok Gregorčič

Občina Črnomelj je v sredo začela zbiranje vlog za prijavo škode, nastale na stavbah zaradi petkovega močnega neurja s točo. Oškodovanci obrazec vloge dobijo v občinski mali sejni sobi ali na uradni občinski spletni strani. Vloge morajo oddati do 22. junija. Izpolnjenim vlogam naj po možnosti priložijo fotografije nastale škode.

Na črnomaljski občini so zapisali, da oškodovanci vloge v omenjenem prostoru lahko tudi izpolnijo in oddajo, s seboj pa morajo prinesti vse potrebne podatke, navedene v navodilih za izpolnjevanje obrazca.

Vloge lahko oddajo vsak delovni dan, in sicer v ponedeljek, torek in četrtek med 7.30 in 17. uro, v sredo med 7.30 in 18. uro ter v petek med 7.30 in 15. uro.

Oškodovanci lahko vloge na naslov občine pošljejo tudi z navadno pošto. Upoštevali bodo vloge, ki bodo na občinsko vložišče prispele do vključno 26. junija do opoldneva.

Oškodovanci lahko škodo prijavijo le na omenjenem prijavnem obrazcu in v skladu z objavljenimi navodili, so še sporočili s črnomaljske občine.

Posledice toče v Črnomlju, v Beli krajini.
Novice Petkovo neurje v Črnomlju povzročilo za 18,5 milijona evrov škode #video

Črnomaljski občini pomagajo različne organizacije

Sicer pa skušajo črnomaljski občini pri odpravljanju posledice poleg gasilcev in civilne zaščite pomagati tudi različne organizacije in posamezniki.

Po podatkih Rdečega križa Slovenije je črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič imenovala posebno komisijo, ki bo njihovo pomoč razdeljevala glede na prispele prošnje. Komisijo sestavljajo še predsednica in sekretarka črnomaljskega območnega združenja RKS, predstavnik občine, črnomaljskega Centra za socialno delo, poveljnik črnomaljske civilne zaščite in predstavnik Karitas.

Toča v podjetju Akrapovič
Novice Neurje odkrivalo strehe, uničujoča toča povzročila veliko škodo #foto #video

RKS nakazal pomoč v znesku 30 tisoč evrov

RKS bo to tudi iz svojega sklada solidarnosti za pomoč prizadetim v neurju območnemu združenju Rdečega križa Črnomelj danes nakazal pomoč v znesku 30 tisoč evrov.

Denarno pomoč, vsaka po 10 tisoč evrov, sta do zdaj prispevali tudi Škofija Novo mesto in slovenska Karitas.

Prostovoljne denarne prispevke za prizadete družine in posameznike Rdeči križ še naprej zbira na posebnem računu in z donacijami prek sporočil SMS. Operaterji Telekom Slovenije, A1, Telemach in T-2 pa omogočajo donacije prek sporočil SMS na številki 1919. Donirati je možno s ključno besedo UJMA za donacijo en evro ali UJMA5 za podaritev petih evrov pomoči.

Posledice toče v Črnomlju, v Beli krajini.
Novice Poglejte, kako žalostno je po neurju videti Črnomelj #foto #video

Skupna škoda znaša 18,5 milijona evrov

Po podatkih, predstavljenih na torkovi izredni občinski seji, skupna škoda v Občini Črnomelj znaša 18,5 milijona evrov. Škoda na stanovanjskih objektih je presegla šest milijonov evrov, na gospodarskih znaša skoraj štiri milijone in na industrijskih 6,5 milijona evrov.

Škoda na javnih zavodih znaša nekaj več kot 1,2 milijona evrov. Na devetih objektih kulturne dediščine je nastalo za 100.000 evrov, na kmetijskih posevkih in trajnih nasadih pa za nekaj manj kot 330.000 evrov škode. Ocena skupne škode še ni dokončna.

Toča Thumb
Novice Trdijo, da poznajo resnico o toči, ki je razbila Črnomelj
Ne spreglejte