Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 7. 2020,
9.04

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

10

Natisni članek

Slovenija Koronavirus COVID-19 okuženi

Ponedeljek, 27. 7. 2020, 9.04

3 leta, 9 mesecev

V nedeljo le pet novih okužb #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

10

V nedeljo so pri 335 testih potrdili pet okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah je 20 ljudi, od tega so tri osebe na intenzivni negi. V soboto so okužbo potrdili pri 16 osebah, v petek pa pri 14. V domu starostnikov v Hrastniku tokrat niso zaznali novih okužb, po zadnjih podatkih je v občini 73 aktivnih okužb. Na nacionalni ravni je pri nas trenutno aktivno okuženih 238 ljudi.

Po dve okužbi so potrdili v občini Logatec, po eno pa v občinah Ljubljana, Brezovica in Žiri. Eno okužbo so potrdili v enoti Center celjskega vrtca Tončke Čečeve, in sicer pri strokovni delavki. Zato je bila karantena odrejena okuženi in še 21 otrokom, ki so bili v stiku z njo. Že prejšnji teden pa je bila karantena odrejena za tri strokovne delavke in 23 otrok. Enoto Center so zaprli za en teden, piše STA.

V celjskem vrtcu potrdili nov primer okužbe z novim koronavirusom. Novinarka: Nataša Repovž/Video: Planet.


Novice Za nekaj dni se ustavijo na Hrvaškem, da jim ni treba v karanteno #video

V Hrastniku tokrat brez novih okužb

V Hrastniku, ki velja za eno od žarišč, tokrat novih okužb ni bilo. Ena izmed okuženih zaposlenih v domu, v katerem sta konec tedna umrla dva okužena stanovalca, je že ozdravela in se tako vrača v delovni proces. V Hrastniku je po zadnjih podatkih 73 aktivnih okužb. Kot so danes sporočili s hrastniške občine, je zdravstveni inšpektorat v petek na območju Hrastnika preveril 16 oseb, v nedeljo pa 22 oseb, ki jim je bila odrejena karantena. Vse osebe so bile v času preverjanja na naslovu, ki je bil naveden v odločbi.

Prav tako so v nedeljo na območju Hrastnika opravili inšpekcijski nadzor v gostinskih lokalih in preverjali upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. V času nadzora so bili določeni lokali zaprti, nekateri popolnoma prazni, v dveh pa je bilo gostov izredno malo in še ti so sedeli na terasi. Neskladij ni bilo ugotovljenih. Inšpektorat je preveril tudi prijave kršitev, a ob pregledih kršitve niso ugotovili, poroča STA.

Kaj je o stanju v domu za Planet TV povedal direktor Drago Kopušar:

V občini imajo sicer že 73 aktivno okuženih, od tega 41 med oskrbovanci doma, 11 med zaposlenimi ter 21 med ostalimi občani. V soboto je bilo od 16 potrjenih okužb kar 14 v Hrastniku. V tamkajšnjem domu starejših so v soboto okužbo potrdili pri 12 oskrbovancih in eni zaposleni.

Čeprav v statistiki, ki so jo sporočili z vlade, ni zabeleženih novih smrtnih žrtev, pa so iz hrastniškega doma za starejše občane, kjer je trenutno izbruh bolezni, v nedeljo sporočili, da sta umrla dva njihova oskrbovanca. Direktor doma Drago Kopušar je včeraj dejal, da je en umrl v mariborskem kliničnem centru, ena oskrbovanka pa je ponoči umrla v domu, piše STA.

Barcelona
Novice Virus na kocko postavil turistično sezono. Bodo spet uvedli strogo karanteno?

Podatek o smrti bomo prišteli jutri

Na ministrstvu za zdravje so za STA pojasnili, da do razlik med podatki prihaja zato, ker lahko pride do časovnega zamika pri poročanju. Podatke o umrlih namreč prejemajo s strani bolnišnic, domov za starejše občane in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. "Podatek o eni smrti smo že prejeli in ga bomo prišteli jutri, podatka o drugi smrti pa do tega trenutka še nismo prejeli," so dodali.

Ob koncih tedna manj testov

Ob sobotah in nedeljah se sicer opravi manj testov, zato odkrijejo tudi manj okuženih. Ti se potem testirajo ob ponedeljkih, zato je po navadi število na novo okuženih ob ponedeljkih precej višje kot ob sobotah in nedeljah.

Število okuženih v Sloveniji sicer ponovno narašča od konca maja. Do zdaj se je v Sloveniji okužilo 2.087 ljudi, umrlo je 116 ljudi, naredili pa so 127.940 testov.

 

Preberite še:

Domu starejših Hrastnik
Novice Žarišče covida-19 v Hrastniku: število okuženih naraslo na 39 #video
Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje.
Novice Obrazec za prestop meje s Hrvaško
Ne spreglejte