Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2016,
15.39

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Andrej Fištravec Maribor

Sreda, 21. 9. 2016, 15.39

7 let, 7 mesecev

V Mariboru z novim letom 45 novih delovnih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Andrej Fištravec | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Italijansko podjetje Serioplast Group, ki se ukvarja z izdelavo plastenk, bo v začetku prihodnjega leta v Mariboru odprlo nov obrat, v katerem bo delo dobilo 45 ljudi.

Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec in Simon Štrancar, vršilec dolžnosti direktorja mestne uprave, sta danes sprejela predstavnika italijanskega podjetja Serioplast Group, ki v Mariboru januarja načrtuje začetek proizvodnje.

"Ustvarjanje novih delovnih mest je za naše mesto najbolj pomembna prioriteta. Nova delovna mesta imajo za Maribor multiplikativne učinke. Z njimi se bo v mestu dvignila moralna klima, v mesto se bo stekal prihodek iz dohodnine, zmanjšala se bo brezposelnost, več bo optimizma. Zato sem vesel, da je podjetje iz sosednje Italije prepoznalo investicijski potencial mesta in kompetence njegovih prebivalcev ter se odločilo za investicijo v Mariboru," je prepričan župan Fištravec.

V Mariboru se s tem odpira tudi 45 novih delovnih mest, do konca leta 2017 pa mestni veljaki pričakujejo, da bo številka zrasla na med 75 do 80 ljudi, so še sporočili z Mestne občine Maribor.

Podjetje Serioplast Group je 42 let staro družinsko podjetje, ki je vodilno podjetje v Evropi in drugo na svetu na področju pihane plastične embalaže. Danes so prisotni v 12 državah, med drugim tudi v neevropskih, kot so Tunizija, Egipt in Južna Afrika. Letno ustvarijo okoli 276 milijonov evrov prihodkov in izdelajo 2,5 milijarde kosov plastenk, zaposlujejo pa več kot tisoč ljudi.

S pridobitvijo velikega naročila za podjetje Henkel in zaradi želje po vstopu na avstrijski, hrvaški in madžarski trg ter dobrega sodelovanja z Mestno občino Maribor so se odločili, da proizvodno podjetje postavijo v Mariboru. Proizvodnja se bo nahajala v poslovni coni Marles v Limbušu, v hali, ki je v lasti podjetja Gorenje.

"V mestu Maribor načrtujemo proizvodnjo 150 milijonov kosov plastične embalaže. Prav tako bi rad poudaril, da je časovna komponenta pohvalna, saj bo od prvega stika, ki je bil februarja, do začetka proizvodnje, ki je načrtovana januarja 2017, minilo zgolj deset mesecev," pa je povedal Marco Chiodi, član uprave podjetja Serioplast Group.

Ne spreglejte