Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 9. 2017,
16.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Heraldica Slovenica Slovenija uspeh zbirateljstvo zastava kongres Evropska unija

Ponedeljek, 4. 9. 2017, 16.56

6 let, 6 mesecev

Kandidatura je uspela: v Ljubljano prihajajo zastavoslovci z vsega sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Društvo Heraldica Slovenica, katerega člani se med drugim ukvarjajo z zbiranjem, dokumentiranjem, raziskovanjem in predstavitvijo grbov, zastav, redov in odlikovanj, je prejšnji mesec pridobilo soglasje Mednarodne federacije zastavoslovnih združenj za gostovanje Mednarodnega kongresa v Sloveniji. Ljubljana bo kongres ob 30-letnici samostojne Slovenije gostila leta 2021.

Predstavitev kandidature za organizacijo mednarodnega kongresa v Ljubljani z bodočo zastavo prireditve, ki jo bo Ljubljana gostila leta 2021. | Foto: Društvo Heraldica Slovenica Predstavitev kandidature za organizacijo mednarodnega kongresa v Ljubljani z bodočo zastavo prireditve, ki jo bo Ljubljana gostila leta 2021. Foto: Društvo Heraldica Slovenica

Do zdaj je bilo v okviru mednarodne federacije organiziranih 27 svetovnih kongresov, ki so se na vsaki dve leti zvrstili na kar šestih celinah: v Evropi, Severni Ameriki, Južni Ameriki, Avstraliji, Aziji in Afriki. Zadnji je od 7. do 11. avgusta letos potekal v Londonu, udeležili pa so se ga trije slovenski delegati, Aleksander Hribovšek, Uroš Žižmund in Roman Križanič.

Slovenska kandidatura uspešnejša od irske

Na glasovanju je kandidatura Slovenije v organizaciji društva Heraldica Slovenica prejela 43 od skupno 49 glasov. | Foto: Društvo Heraldica Slovenica Na glasovanju je kandidatura Slovenije v organizaciji društva Heraldica Slovenica prejela 43 od skupno 49 glasov. Foto: Društvo Heraldica Slovenica

Glavni konkurent slovenskega društva za organizacijo mednarodnega kongresa leta 2021 je bilo irsko združenje Genealogical Society. Obe konkurenčni društvi sta svoji kampanji vodili od zadnjega kongresa v Sydneyju leta 2015, kjer sta prvič javno predstavili pobudo za prevzem gostovanja.

Predstavnike slovenskega društva je po zmagi nad Irci sprejel tudi slovenski veleposlanik v Londonu Tadej Rupel. Ta je članom društva podal kakovostne predloge za izboljšanje prepoznavnosti simbolov, ki so del slovenske tradicije in kulture.

Sprejem pri veleposlaniku (od leve proti desni): Tadej Rupel, Aleksander Hribovšek, Uroš Žižmund in Roman Križanič. | Foto: Društvo Heraldica Slovenica Sprejem pri veleposlaniku (od leve proti desni): Tadej Rupel, Aleksander Hribovšek, Uroš Žižmund in Roman Križanič. Foto: Društvo Heraldica Slovenica

Kongres bo sovpadal s predsedovanjem Slovenije Evropski uniji

V društvu Heraldica Slovenica tako ponosno poudarjajo, da bo Slovenija čez štiri leta gostila nemalo pomembnih dogodkov in prireditev. Naša država bo med drugim tudi drugič predsedovala Evropski uniji, kar bo še dodatno vplivalo na prepoznavnost Slovenije in njenih državnih simbolov med zastavoslovnim kongresom, dodajajo v društvu.

Ne spreglejte