Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 11. 2023,
7.34

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

dobrodelnost poplave gasilci

Nedelja, 12. 11. 2023, 7.34

5 mesecev, 2 tedna

V javnost prišla druga plat zgodbe o junaškem gasilcu iz Mengša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Sandi Zajc | Sandi Zajc (levo) na velikem humanitarnem dogodku septembra v Stožicah. | Foto Bor Slana/STA

Sandi Zajc (levo) na velikem humanitarnem dogodku septembra v Stožicah.

Foto: Bor Slana/STA

Po tem, ko je obrambni minister Marjan Šarec na družbenih omrežjih mengeško prostovoljno društvo pozval, naj izplača dobrodelna sredstva, ki so jih zbirali za kolega Sandija Zajca, so se zdaj odzvali iz PGD Mengeš in predstavili svojo plat zgodbe. Šarec je medtem za portal N1 pojasnil, da bi bilo po njegovem mnenju najbolje, da se vsi denarju odrečejo in ga vrnejo ljudem, ki so darovali.

"Ker je martinovo, je čas, da si nalijemo čistega vina," so v PGD Mengeš začeli zapis na Facebooku, v katerem so se odzvali na vprašanja javnosti, pa tudi obrambnega ministra Marjana Šarca, zakaj gasilec Sandi Zajc še ni dobil izplačanih dobrodelnih sredstev, ki so jih zbirali zanj.

Sandi Zajc
Novice Za gasilca, ki ga pozna vsa Slovenija, zbirali denar, ta ni prejel še niti centa

Zajca je javnost spoznala med avgustovskimi poplavami, ko je reševal otroke iz mengeškega vrtca, medtem pa je voda zalila in uničila njegov dom.

V PGD Mengeš pa so poudarili, da stvari niso takšne, kot so videti na prvi pogled. "Izplačilo sredstev, doniranih družini Sandija Zajca, bi bilo izvedeno po seji UO in NO PGD Mengeš, ki je bila 7. 11. 2023, skladno z mnenjem našega odvetnika. Na tej seji sta bila prisotna Sandi Zajc z odvetnikom ter Sandijeva partnerka s svojo odvetnico. Na predlog odvetnice in s strinjanjem Sandija Zajca ter njegovega odvetnika smo izplačilo sredstev zamaknili za 14 dni," so pojasnili v zapisu na Facebooku.

Ker je martinovo, je čas, da si nalijemo čistega vina. Izplačilo sredstev, doniranih družini Sandija Zajca, bi bilo...

Posted by PGD Mengeš on Saturday, November 11, 2023

"V vmesnem času naj bi se obe strani (odvetnik Sandija Zajca in odvetnica Sandijeve partnerke) skušali dogovoriti glede delitve doniranih sredstev. V kolikor do dogovora ne pride, bodo sredstva nakazana skladno z mnenjem našega odvetnika," so še zapisali in dodali, da bodo več pojasnili v "izčrpni objavi oziroma na novinarski konferenci".

Medtem se je znova oglasil tudi minister Šarec. Po prvotnem pozivu k izplačilu sredstev Zajcu je v naslednji objavi na Facebooku zapisal: "Po moji večerni objavi v zvezi z dobrodelnimi donacijami PGD Mengeš sem prejel precej odzivov. Kaže, da zadeva ni preprosta in ima tudi drugo plat, ki je nisem poznal. Vsekakor je potrebno zadeve razčistiti. Predvsem zaradi ljudi, ki so darovali v dobri veri."

Po moji večerni objavi v zvezi z dobrodelnimi donacijami PGD Mengeš sem prejel precej odzivov. Kaže, da zadeva ni...

Posted by Marjan Šarec on Saturday, November 11, 2023

V današnjem pogovoru za N1 je minister Šarec sicer pojasnil, da mu Zajc v pogovoru ni omenil nesoglasja med njegovim odvetnikom in odvetnikom partnerke. Kot je povedal, se v zgodbo ne bi vtikal, če ne bi šlo za denar ljudi iz vse Slovenije, poleg tega pa je vlada prav za take primere prilagajala zakonodajo. Poleg tega Šarec želi zaščititi ugled gasilstva. 

Po njegovem mnenju bi bilo najbolje, da se v tem primeru vsi denarju odrečejo in ga vrnejo ljudem, ki so darovali. "Če je to seveda mogoče," je za omenjeni medij še povedal Šarec. Za koliko denarja gre ni znano, po nekaterih neuradnih informacijah naj bi bilo govora o 280 tisočakih. 

Iz neuradnih virov smo sicer izvedeli, da poplavljeno stanovanje, za katerega je tekla zbiralna akcija, ni v lasti Zajca, ampak staršev njegove partnerke.

Oglejte si še:

Nataša Pirc Musar v Sneberjah
Novice Pirc Musarjeva v Sneberjah: Glavna naloga države je poskrbeti za posredovanje informacij
Ne spreglejte