Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
13.26

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

27

Natisni članek

uboj policija

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 13.26

3 leta, 5 mesecev

Krvav petek v dveh romskih naseljih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

27

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Novomeške policiste so v petek po 22. uri na pomoč poklicali iz naselja v Dobruški vasi, kjer je prišlo do pretepa, eden od vpletenih pa naj bi bil močno poškodovan. Policisti so ugotovili, da naj bi osumljenci različnih starosti med prepirom napadli 39-letnika, eden od mladoletnih napadalcev pa naj bi ga zabodel v vrat. Istega dne so policisti v vasi Vejar želeli preprečiti nadaljevanje glasne zabave z okoli 50 udeleženci. Poklicati so morali več patrulj, saj so udeleženci zabave policiste napadli, eno policistko pa tudi poškodovali.

Policija Fake
Novice Pozor: poskus manipulacije s fotografijo slovenskih policistov

Po podatkih Policijske uprave (PU) Novo mesto so policisti, ki so v omenjeno naselje napotili več patrulj, ugotovili, da je pet osumljencev - dva mladoletnika, 24-, 30- in 36-letnik - prišlo na dvorišče poškodovanca. Med prepirom zaradi dlje trajajočih sporov naj bi ga peterica telesno napadla, ko je obležal, pa naj bi ga mladoletnik z neznanim ostrim predmetom zabodel v vrat.

Poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Po podatkih zdravstvenega osebja je bil v smrtni nevarnosti. Kriminalisti, ki so omenjeno peterico pridržali, preiskavo nadaljujejo in ugotavljajo okoliščine kaznivih dejanj poskusa uboja ter nasilništva, so še sporočili s PU Novo mesto, piše STA.

Policijski trak
Novice Policisti iščejo roparja prodajalne v Ljubljani

Na zabavi s 50 udeleženci napadli policiste

Policisti  iz Trebnjega so bili v petek nekaj po 17. uri obveščeni, da je v naselju Vejar zabava z glasno glasbo. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da tam dejansko poteka zabava, na kateri je bilo okoli 50 gostov in da gre pri tem za kršitve veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja koronavirusa, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Med ugotavljanjem identitete so kršitelji napadli policiste, v njih metali različne predmete in jim poskušali preprečiti nadaljevanje postopka.  Eden izmed kršiteljev je v policistko vrgel steklenico in jo poškodoval po glavi, so zapisali.

"Na kraj je bilo napoteno večje število policistov, ki so vzpostavili javni red in mir. Dvema kršiteljema so odvzeli prostost in ju odpeljali  v prostore za pridržanje. Poškodovani policistki so nudili pomoč v Zdravstvenem domu v Trebnjem, policisti in kriminalisti pa nadaljujejo s preiskavo, zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in drugih kršitev," so še spoorčili policisti.

Ne spreglejte