Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2017,
8.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

napoved sneg vreme

Torek, 3. 1. 2017, 8.50

6 let, 6 mesecev

V Črnomlju imajo 17 centimetrov snega, drugje pa ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
sneg zima | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Zlasti jugovzhodne kraje je ponoči vendarle pobelilo. Po podatkih agencije za okolje je bila ob 7. uri snežna odeja najdebelejša v Črnomlju, in sicer je merila 17 centimetrov. Po osem centimetrov so namerili še v Kočevju in Novem mestu, drugod pa je snega bolj za vzorec.

Dopoldne se bo od severa jasnilo, le ponekod v južnih krajih bo ostalo več oblačnosti. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja, ki bo popoldne slabela in zvečer ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Fotografije zapadlega snega nam lahko pošljete na naslov siolfoto@tsmedia.si.

Jutri ponekod tudi -10 stopinj Celzija

Jutri zjutraj se bo od severa zmerno pooblačilo, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Čez dan bo predvsem v vzhodni polovici Slovenije zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho, drugod pa večinoma sončno. Sredi dneva se bo oblačnost prehodno povečala tudi ponekod na Primorskem. Pihal bo jugozahodni veter.

Cesta Novo mesto-Metlika (foto: dars.si). | Foto: Cesta Novo mesto-Metlika (foto: dars.si). Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 3 do 8, ob morju do 10 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje.

Hladno bo

V četrtek in petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnih krajih. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Hladno bo, v petek bodo dnevne temperature marsikje v notranjosti Slovenije ostale pod lediščem.

Prvi letošnji sneg na Hrvaškem je povzročil preglavice voznikom tovornjakov s priklopniki in vlačilcem s polpriklopniki, saj so posamezni deli avtocest iz notranjosti države proti Reki in Splitu odprti samo za osebna vozila. Največ snega, 25 centimetrov, so izmerili v Ogulinu.

Hrvaški avtoklub (HAK) je danes sporočil, da veljajo zimske razmere na večini cest v Gorskem Kotarju, Liki in Karlovški županiji. Na nekaterih od teh območij močno sneži.

Ne spreglejte