Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2011,
16.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

hokej

Četrtek, 15. 12. 2011, 16.36

7 let, 12 mesecev

Usoda kranjske ledene dvorane vse bolj negotova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ledena dvorana na Zlatem polju je ostala brez ledu, v sredo pa so kranjski mestni svetniki zavrnili predlagano pogodbo z družbo Jomac.

Večnamensko dvorano je Mestna občina Kranj (MOK) postavila v javno-zasebnem partnerstvu s podjetjem Expo biro, leta 2009 pa je slednji s soinvestitorjema ustanovil konzorcij Ledena dvorana Kranj. V začetku leta 2011 je Expo biro stavbno pravico prenesel na družbo Immorent epsilon, konzorcij pa je julija 2011 zemljišče in dvorano oddal v najem družbi Jomac.

Novembra odklopili elektriko Elektro Gorenjska je 9. novembra 2011 zaradi neporavnanih obveznosti dobave električne energije ledeni dvorani na Zlatem polju odklopil elektriko. Z MOK so takrat sporočili, da svoje obveznosti za najem ledene ploskve za potrebe hokejistov, umetnostnih drsalcev in rekreativcev redno poravnavajo in sicer naj bi do takrat plačali 174.000 evrov.

Na občini so vse pogodbene partnerje hkrati pozvali k poplačilu neporavnanih stroškov, dolgoročno rešitev pa naj bi predstavljala pogodba o ureditvi medsebojnih odnosov, ki so jo sklenili Expo biro, Jomac in Hokejski klub Triglav. Po tej pogodbi sta se Expo biro in Jomac zavezala k odkupu dvorane do konca leta 2013.

Po pogodbi bi občina 40 let upravljalcu plačevala najmanj 250.000 evrov Občinska uprava je mestnim svetnikom na seji 14. decembra 2011 tako v luči omenjenega dogovora predlagala sklenitev pogodbe z Jomacom, po kateri bi slednji dobil stavno pravico do leta 2051, MOK pa naj bi v vsakoletnem proračunu zagotovil sredstva za sofinanciranje uporabe dvorane v višini najmanj 250.000 evrov.

Jomac ima blokirane račune Svetnica Hermina Krt (Lista Hermine Krt) je opozorila, da ima Jomac blokirane račune, naslov podjetja pa je isti kot pri odvetniku, ki je kranjskemu županu Mohorju Bogataju svetoval sklenitev poravnave s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske v višini 620.000 evrov. Poravnava je po mnenju nekdanjega direktorja občinske uprave Aleša Sladojevića sporna, zato je že pred časom podal kazensko ovadbo zoper župana in odvetnika.

Vsa reč je "smrdela po pranju denarja" Krtova je na sredini seji še dodala, da se stavbno pravico podeljuje za krajše obdobje kot 40 let, po pogodbi pa bi MOK iz proračuna Jomacu 40 let zagotavljati najmanj 250.000 evrov sredstev. Predlagana pogodba je tudi za svetnico Vlasto Sagadin (NSi) predstavljala mlinski kamen za proračun, po njenem mnenju pa je vsa reč tudi "smrdela po pranju denarja".

Podžupan Janez Frelih je obravnavo točke nato zaključil in upošteval pripombe, da naj občinska uprava poskuša v pogovorih zagotoviti krajše obdobje ustanovitve stavbne pravice. Kranjski mestni svetniki naj bi dolgoročno rešitev montažne dvorane z drsališčem obravnavali na eni izmed naslednjih sej.

Ledena ploskev prekrita z vodo Po novembrskem odklopu elektrike je bil zaradi neporavnanih obveznosti z omrežja sicer odklopljen tudi agregat, s katerim so vzdrževali ledeno ploskev v dvorani, so sporočili z MOK. Občinska komisija si je ogledala razmere in ugotovila, da je ledena ploskev prekrita z vodo, zato tam drsanje ni več mogoče.

Ne spreglejte