Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2013,
21.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

MOL vlada

Sreda, 9. 10. 2013, 21.04

8 let, 1 mesec

Ukom: O srečanju med vlado in MOL obstaja samo en usklajen zapisnik (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
O julijskem srečanju med predstavniki vlade in MOL obstaja samo en usklajen zapisnik, so znova poudarili na Uradu vlade za komuniciranje (Ukom).

Po njihovih navedbah se stranka SDS, ki je napovedala prijavo suma kaznivega dejanja ponarejanja listin, sklicuje na neusklajen zapisnik, ki ne odraža dejanske vsebine omenjenega srečanja. Zapisnik s srečanja predstavnikov vlade in Mestne občine Ljubljana (MOL) nosi datum 9. september 2013 in je objavljen na vladni spletni strani, so pojasnili na Ukomu.

Tanko: Vladni zapisnik julijskega sestanka se razlikuje od zapisnika občine Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je namreč na novinarski konferenci dejal, da se vladni zapisnik julijskega sestanka razlikuje od zapisnika občine, nekateri sklepi so spremenjeni, nekateri izbrisani. Kot pravi, je med drugim izbrisan sklep, ki MOL omogoča poseben status pri črpanju evropskih sredstev. Med dogovori, ki so bili v času objave vladnega zapisnika že uresničeni, pa je Tanko izpostavil spremembo zakona o izvrševanju proračuna za leti 2014 in 2015. V zapisniku je bilo namreč razvidno, da so se dogovorili o črtanju določbe, ki bi za Ljubljano pomenila dobre 3 milijone evrov manj sredstev.

"Ljubljana je postavljena v privilegiran položaj v primerjavi z ostalimi občinami" Vse to pomeni, da gre pri vladnem dokumentu v resnici za spremljanje realizacije občinskega zapisnika in to po scenariju, ki ga je pripravil občinski uslužbenec, je opozoril Tanko. Pri tem pa je Ljubljana po njegovi oceni postavljena v privilegiran položaj v primerjavi z ostalimi občinami. Na Ukomu pa so zavrnili očitke o kakršnemkoli privilegiranem položaju ljubljanske mestne občine v primerjavi z ostalimi občinami.

Ob tem navajajo, da je vlada junija sprejela sklep o dodatnih začasnih ukrepih razvojne podpore za Maribor s širšo okolico. Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je bilo tudi naloženo, da pripravi program za spodbujanje konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju 2013-2018. Ta program, ki med drugim predvideva, da se zagotovi 6,5 milijona evrov v letu 2014, po 6,4 milijona evrov v letih 2015, 2016 in 2017 ter 6,3 milijona evrov v letu 2018, bo vlada obravnavala in predvidoma sprejela na četrtkovi seji vlade, pojasnjujejo na Ukomu.

Prav tako je vlada po njihovih navedbah julija sprejela sklep o dodatnih začasnih ukrepih za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje, zaradi česar so na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo začeli pripravljati javne razpise. Do leta 2018 bo za različne projekte in finančne spodbude podjetjem namenjenih okoli deset milijonov evrov, so še zapisali.

Zgodba z zapisnikom s srečanja med MOL in vlado za PS "drugi Velikovec" Tudi afera z zapisnikom sestanka med vlado in MOL nosi prstne odtise "znanega laboratorija izmišljotin in poneverb", so sporočili iz PS. Po njihovem mnenju smo dobili "drugi Velikovec", hkrati pa gre za "šolski primer prozorne in podle demagogije, ki se je poslužuje politika brez lastnih idej".

Ne spreglejte