Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2013,
11.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

počitnice turizem

Ponedeljek, 28. 10. 2013, 11.08

7 let, 12 mesecev

Turistična središča med krompirjevimi počitnicami dobro zasedena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hoteli v večjih slovenskih turističnih središčih bodo med krompirjevimi počitnicami v glavnem polni, marsikje pa tudi ni več mogoče dobiti proste sobe.

Terme Krka: za desetino več gostov kot lani V Dolenjskih Toplicah bodo hoteli zasedeni v povprečju 70-odstotno, kar je za deset odstotkov bolje kot lani, prihodnji konec tedna pa bodo dolenjske terme popolnoma zasedene, ko bo poleg domačih gostov tudi veliko Italijanov in Avstrijcev.

V Šmarjeških Toplicah bo zasedenost še za desetino višja in za 12 odstotkov boljša kot lani. Poleg domačih gostov, ki kažejo največ zanimanja za krajše tridnevne pakete in že omenjenih Italijanov ter Avstrijcev, pa bodo med številčnejšimi tudi Rusi, Nizozemci in Estonci, Kazahstanci, Nemci, Hrvati in gostje iz BiH. Podobno bo tudi v Strunjanu, kjer bo zasedenost hotelov skoraj stoodstotna, je povedala Andreja Zidarič iz Term Krka.

Sava Hotels&Resorts: polna zdravilišča v Prekmurju Počitniške destinacije Sava Hotels & Resorts so v času krompirjevih počitnic tradicionalno dobro zasedene. Polne hotele imajo v Termah 3000, Moravskih Toplicah in Termah Banovci. Več kot 90-odstotno je zaseden hotel Lipa v Termah Lendava, približno toliko tudi Grand Hotel Primus v Termah Ptuj. Nekaj hotelskih sob je še na voljo v Zdravilišču Radenci in v hotelih na Bledu. Tradicionalno v času krompirjevih počitnic v termah prevladujejo domači gostje, med tujimi je največ gostov iz Avstrije, Italije, Nemčije, Češke in Rusije. Na Bledu je 80 odstotkov tujih gostov, največ jih prihaja iz Italije, Tajvana, ZDA, Japonske, Avstrije in Nemčije, je sporočila Barbara Stopinšek iz družbe Sava Hotels&Resorts.

Skoraj v celoti polno tudi na Obali V Hotelih Bernardin Group v Portorožu, Izoli, Strunjanu in Piranu imajo zmogljivosti 85-odstotno zasedene. Večje povpraševanje po 3- in 4-dnevnih paketih beležijo v drugi polovici tedna. V strukturi gostov prevladujejo nočitve domačih gostov, predvsem družin okoli 60 odstotkov, 20 odstotkov pa je organiziranih skupin iz Avstrije in 15 odstotkov Italijanov. V obdobju krompirjevih počitnic ugotavljajo povečano zanimanje po wellness paketih in animacijskih programih, je povedala Petra Zabukovec Baruca iz družbe Bernardin Group.

Janez Jager iz Hotelov Life Class v Portorožu pa je sporočil, da bo njihovih šest portoroških hotelov zasedenih 90-odstotno, od tega bo četrtina domačih gostov, preostalo pa tujci.

V Termah Olimia za petino več nočitev kot lani Polno zasedeni bodo tudi v Termah Olimia, kjer za prihodnji konec tedna ni več mogoče dobiti sobe v hotelih Breza in Sotelia. V primerjavi z lanskimi krompirjevimi počitnicami beležijo za 20 odstotkov več nočitev, je povedala Andreja Štravs iz podjetja Terme Olimia.

Ne spreglejte