Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 4. 2021,
9.21

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

38

Natisni članek

okužba Slovenija COVID-19 NIJZ Koronavirus

Torek, 6. 4. 2021, 9.21

3 leta, 1 mesec

To so najnovejši podatki o koronavirusu pri nas #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

38

V ponedeljek smo v Sloveniji ob opravljenih 1.879 PCR-testih potrdili 273 okužb z novim koronavirusom, kar pomeni, da je bilo pozitivnih 14,5 odstotkov vseh opravljenih testov. Dan pred tem je delež okuženih znašal 18,4 odstotka. Včeraj je zaradi koronavirusne bolezni umrlo sedem ljudi. 

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, je trenutno v državi aktivnih 13.395 primerov okužbe z novim koronavirusom. 

Janez Poklukar
Novice Poklukar: Samotestiranje učencev bo prostovoljno. Na poti 300 tisoč testov za testiranje na domu.

Zasedenih 573 covid postelj

Po podatkih, ki jih je vlada objavila na Twitter, se v bolnišnicah zdravi 573 covid bolnikov, kar je 16 več kot dan pred tem. 132 oseb potrebuje intenzivno oskrbo. V domačo oskrbo pa so na praznični ponedeljek odpustili 23 ljudi. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb se je iz včerajšnjih 1.058 znižalo na 943. Umrlo je sedem oseb. V Sloveniji je doslej umrlo 4.089 covidnih bolnikov.

Sedemdnevna in 14-dnevna pojavnost okužb ostajata visoki, je na novinarski konferenci povedal direktor vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija. V zadnjih 14 dneh je bilo v Sloveniji na 100.000 prebivalcev 634 potrjenih primerov okužbe. Pojavnost je najvišja v gorški in savinjski regiji, najnižja pa v pomurski in posavski regiji. Sedemdnevna pojavnost okužb na ravni države je 314 na 100.000 prebivalcev in je prav tako najvišja v gorški in savinjski regiji, najnižja pa v pomurski in posavski regiji.

Toliko okužb so potrdili na praznično nedeljo

Podatki za praznični ponedeljek so še nekoliko boljši kot dan pred tem. Na velikonočno nedeljo je bilo v Sloveniji opravljenih 1.536 PCR-testov, pri katerih so potrdili 283 okužb z novim koronavirusom. Delež okuženih je znašal 18,4-odstotka. Umrlo je sedem oseb z boleznijo covid-19. 

Minuli teden so v Sloveniji potrdili okoli 800 več primerov okužb z novim koronavirusom kot v tednu pred tem. Naraslo je tudi število hospitaliziranih covidnih bolnikov, tudi tistih, ki so potrebovali intenzivno zdravljenje. Umrlo je 57 covidnih bolnikov, devet več kot v tednu prej, piše STA.

Ljubljana_maske
Novice Stroka o spremembah pri vladnem semaforju sproščanja ukrepov #video
Avtomoto Zasneženo dopoldne: tak je bil pogled iz avta #video
Ne spreglejte