Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
30. 8. 2017,
7.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

15

Natisni članek

Marjan Šarec Ljudmila Novak Borut Pahor SLS predsedniške volitve 2017

Sreda, 30. 8. 2017, 7.22

6 let, 6 mesecev

To je nova kandidatka za predsednico države

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

15

Glavni odbor stranke SLS je na včerajšnji seji Suzano Laro Krause potrdil za kandidatko SLS za predsednico Republike Slovenije.

"Sem kandidatka za predsednico države, ki se je pripravljena boriti proti korupciji, proti kvarnim posledicam preteklih režimov; verjamem, da se moramo iz preteklosti učiti, hkrati pa ne dovoliti, da nas hromi in medsebojno spre," je povedala ob potrditvi kandidature in dodala: 

"S svojo kandidaturo želim pokazati Sloveniji, da razumem matere, razumem podjetnike, razumem kmete, razumem obrtnike in delavce, razumem vse tiste, ki polnijo državni proračun. Tiste, ki se vsak dan borijo za lastno preživetje in preživetje svojih otrok. Kot mati in samostojna podjetnica ta boj dobro poznam." 

Ukvarja se s prevajanjem in lektoriranjem

Suzana Lara Krause se je rodila 15. marca 1979 v okolici Ptuja. Je samozaposlena. Ukvarja se s prevajanjem, lektoriranjem in oblikami drugega učenja, je zapisano na spletni strani SLS. Leta 2007 je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani ter pridobila naziv profesorica slovenščine in ruščine.

Medtem ko nekateri napovedani kandidati že zbirajo podpise za vstop v predsedniško tekmo, pa sta aduta dveh največjih parlamentarnih strank še skrivnost. Po neuradnih informacijah utegne širši vrh SMC odločitev o kandidatu sprejeti konec tega tedna, v SDS pa so napovedali, da bo svet stranke o kandidatu odločal 9. septembra.

Za favorita na predsedniških volitvah, ki bodo 22. oktobra, še vedno velja aktualni predsednik Borut Pahor, ki se bo za ponoven mandat potegoval s podporo volivcev in enakim sloganom kot pred petimi leti - Skupaj. Kandidatka NSi bo predsednica stranke Ljudmila Novak, medtem ko odločitve parlamentarnih DeSUS, Levice in Zavezništva bodisi glede lastnih kandidatov bodisi glede podpore drugim še niso znane.

Nabralo se je sicer še kar nekaj bolj ali manj znanih posameznikov, ki želijo v predsedniško tekmo. Med bolj znanimi so kamniški župan Marjan Šarec, veleposlanik v Skopju Milan Jazbec, v. d. predsednika zunajparlamentarne LDS Luj Šprohar, pesnik, dramatik, režiser in igralec Andrej Rozman - Roza ter pevca Damjan Murko in Dominik Kozarič. STA

 

Ne spreglejte