Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 8. 2020,
9.54

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,30

59

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 Jelko Kacin

Torek, 11. 8. 2020, 9.54

3 leta, 8 mesecev

Vrnitev Kacina: Glavni vir okužb so veseljačenje in popivanja na zabavah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,30

59

V Sloveniji so v ponedeljek potrdili 17 novih okužb z novim koronavirusom, ena oseba pa je umrla. "Glavni viri okužb so slabo kontrolirana druženja oz. veseljačenje ter popivanje na zabavah. Predvsem mladi so še vedno vse premalo pozorni na svoje zdravje, na simptome novega koronavirusa in s kontaktiranjem zdravnikov vse preveč in predolgo odlašajo," je uvodoma dejal vladni govorec Jelko Kacin. Vladni govorec se je na novinarske konference vrnil po tem, ko je bil v zadnjih tednih na dopustu.

Kacin je dejal, da so podatki zadnjega tedna pozitivni. Stanje v Sloveniji je v luči novega koronavirusa pri nas stabilno, Slovenija pa je v bistveno boljši kondiciji kot pred mesecem. Kacin je zanikal govorice, da bo Slovenija 15. avgusta Hrvaško uvrstila na t. i. rdeči seznam. Dejal je, da nima nobenih podatkov o takšnem koraku Slovenije in da govorice nimajo trdne podlage.

"Hrvaška ima precej ugodno epidemiološko sliko," je o Hrvaški povedal Kacin.

Koronska mobilna aplikacija za pametne telefone z operacijskim sistemom Android bo po besedah Kacina dostopna z 19. avgustom, za naprave Apple (Ios) pa do konca avgusta.

V ponedeljek 17 novih okužb

Logar | Foto: STA , Foto: STA , V ponedeljek so v Sloveniji opravili 1058 testiranj in potrdili 17 okužb z novim koronavirusom, umrl je en bolnik z boleznijo covid-19. Trenutno je hospitaliziranih 23 oseb, od tega sta dve osebi na intenzivni negi. V Sloveniji so sicer v nedeljo potrdili šest novih primerov, skupno pa so do zdaj potrdili 2.272 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 129 bolnikov z boleznijo covid-19. V ponedeljek so opravili 1.058 testiranj.

Od 17 novih okužb jih je po besedah Kacina kar osem povezanih z vnosom iz tujine, od tega je sedem primerov iz Hrvaške.

Največ novih primerov so po podatkih Sledilnika covid-19 potrdili v Ljubljani, in sicer sedem, v desetih občinah pa po eno okužbo.

 


Na temo začetka pouka v septembru je Kacin dejal, da bo ministrstvo za šolstvo prihodnji teden pripravilo točno oceno trenutkih razmer. "V igri je več scenarijev. Pripravljeni moramo biti tudi na najslabšega," je dejal.

V Hrastniku v ponedeljek brez novih okužb

V Hrastniku so bili v ponedeljek odvzeti trije brisi, vsi so bili negativni. V tamkajšnjem domu starejših v ponedeljek novih testiranj ni bilo. V mariborskem kliničnem centru pa je umrla ena oskrbovanka doma, ki je bila okužena z novim koronavirusom, so danes sporočili s hrastniške občine.

Zaradi slabega zdravstvenega stanja pa je bila še ena oskrbovanka hospitalizirana v ljubljanskem kliničnem centru. Brise za teste za okužbo z novim koronavirusom bodo v domu jemali po potrebi, za zdaj večji odvzemi brisov niso napovedani, so pojasnili na občini.

V domu je sicer doslej od izbruha okužbe pred mesecem dni umrlo devet oskrbovancev doma. Trenutno je v domu aktivno okuženih 37 oskrbovancev in pet zaposlenih. So pa ozdravele štiri zaposlene v domu, ki so jim v preteklih tednih potrdili okužbo. Od izbruha okužbe 10. julija do danes so okužbo v domu potrdili pri 49 oskrbovancih in 11 zaposlenih. Doslej pa so ozdraveli trije oskrbovanci in šest zaposlenih, navaja STA.

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus
Novice V nedeljo potrdili šest novih okužb, ena oseba umrla #video
Hrvaška. Koronavirus.
Novice Hrvati potrdili 45 novih primerov, Slovenci še raje k njim kot lani
Ne spreglejte