Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2023,
8.59

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

poplave pomoč Telemach PR članek

Petek, 11. 8. 2023, 8.59

8 mesecev, 3 tedne

Telemach pomaga prizadetim v poplavah z brezplačnimi predplačniškimi karticami, telefoni in mobilnim internetom

Oglasno sporočilo

Prebivalcem na najbolj prizadetih območjih, ki se spopadajo tudi s težavami pri komunikaciji, bo podjetje Telemach delilo brezplačne predplačniške kartice, mobilne telefone ter modeme za mobilni internet v vrednosti več kot sto tisoč evrov. Na nekaterih območjih so priskočili na pomoč tudi z agregati in tako zagotovili tudi preskrbo z električno energijo.

Telemachov agregat na poti v Črno na Koroškem. | Foto: Telemach Telemachov agregat na poti v Črno na Koroškem. Foto: Telemach

Uničujoča neurja so v preteklih dneh ohromila velik del Slovenije, zaradi poplav in težav z oskrbo z električno energijo pa na nekaterih območjih tudi niso delovale komunikacijske storitve. Vse Telemachove razpoložljive tehnične ekipe so od začetka neutrudno vzpostavljale komunikacije, pri čemer so poplavljena območja, plazovi in poškodovana infrastruktura ponekod zelo oteževali ali celo onemogočali dostop. Zaradi njihovih prizadevanj ter vztrajnosti te dni so povezave po večini že vzpostavljene.

Telemach s pomočjo Policije in civilne zaščite do Črne na Koroškem. | Foto: Telemach Telemach s pomočjo Policije in civilne zaščite do Črne na Koroškem. Foto: Telemach

Je pa veliko prebivalcev med poplavami ostalo brez svojih mobilnih telefonov in povezav. Da bi jim olajšali komunikacijo s sorodniki, prijatelji, organizacijami in zavodi predvsem na območjih Mozirja, Raven na Koroškem, Slovenj Gradca, Mežice, Črne na Koroškem in Murske Sobote pri Telemachu brezplačno delijo predplačniške kartice, mobilne telefone in modeme za mobilni internet. Prebivalci jih lahko prevzamejo v Telemachovih poslovalnicah ali štabih civilne zaščite.

Mozirje, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Škofja Loka, Murska Sobota – vsi, ki potrebujete, lahko pridete iskat brezplačne predplačniške SIM-kartice in mobilne telefone v Telemachove poslovalnice. | Foto: Telemach Mozirje, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Škofja Loka, Murska Sobota – vsi, ki potrebujete, lahko pridete iskat brezplačne predplačniške SIM-kartice in mobilne telefone v Telemachove poslovalnice. Foto: Telemach

Seznami krajev in možnosti prevzema so objavljeni na Telemachovi spletni strani. Vabijo tudi k spremljanju njihovih družbenih omrežij, kjer bodo ažurno s terena objavljali, kje so.

Pri Telemachu dajejo velik poudarek vračanju skupnosti in skušajo igrati čim bolj pozitivno vlogo v družbi, v kateri delujejo, kar so v preteklosti dokazali že večkrat. Vrednost tokratne pomoči ocenjujejo na več kot sto tisoč evrov. 

Ob svojih aktivnostih seveda niso pozabili niti na vse svoje sodelavce, ki so utrpeli škodo. 

Naročnik oglasnega sporočila je TELEMACH.

Ne spreglejte