Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2023,
8.05

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

nesreča nesreča Slovenija migranti azil

Četrtek, 23. 11. 2023, 8.05

5 mesecev, 1 teden

Šved bežal pred policisti in se zaletel. Iz avta izstopilo deset tujcev.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94
Policija migranti |  Iz karamboliranega avtomobila je izstopilo deset tujcev, med njimi dva otroka. | Foto PU Nova Gorica

Iz karamboliranega avtomobila je izstopilo deset tujcev, med njimi dva otroka.

Foto: PU Nova Gorica

Novogoriški policisti so preteklo nedeljo prijeli švedskega državljana, ki je v osebnem avtomobilu prevažal deset državljanov Turčije, med njimi dva otroka, ki so nezakonito prestopili mejo. Preden so ga ustavili, je bežal pred policisti in se zaletel v betonski zid pred stanovanjsko hišo. 

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so preteklo nedeljo popoldne med izvajanjem rednih policijskih nalog na območju Ajševice blizu meje z Italijo opazili osebno vozilo znamke audi A6 švedskih registrskih številk, ki je vozilo sorazmerno počasi in je bilo videti močno obteženo.

Bežal je pred policisti in čelno trčil v betonski zid, nato je stekel iz vozila 

Policisti omenjene policijske enote so zatem zapeljali za omenjenim vozilom po Vipavski cesti zaradi suma, da gre za nezakonite migracije oziroma da se v vozilu prevažajo nezakoniti migranti. Voznik tujega vozila je v Rožni Dolini zavil na parkirišče in se zaustavil. Ko so do njega prišli policisti z namenom, da bi preverili vozilo in voznika, je voznik tujega vozila odpeljal z omenjenega parkirišča z veliko hitrostjo v smeri bivšega mejnega prehoda v Rožni Dolini.

Za pobeglim vozilom so nemudoma zapeljali tudi policisti PPIU Nova Gorica in ga med vožnjo ustavljali z modro lučjo in zvočnim signalom. Že po približno dvesto metrih vožnje je voznik tujega vozila zavil levo v stransko ulico in zaradi prevelike hitrosti čelno trčil v betonski zid pred stanovanjsko hišo. Pobegli voznik je po prometni nesreči stekel iz vozila v smeri potoka Vrtojbica, vendar so ga že po nekaj minutah izsledili in prijeli v bližini glavnega krožnega križišča v Rožni Dolini.

Prevažal je deset tujcev, med njimi dva otroka 

V tem času je iz karamboliranega avtomobila izstopilo deset tujcev, med njima dva otroka, ki so bili potniki v omenjenem vozilu. V nadaljevanju postopka so ugotovili, da so vsi državljani Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop, tranzit ali zadrževanje na območju Slovenije.

Voznik nima vozniškega dovoljenja 

Vsi tujci so v nadaljnjem postopku zaprosili za mednarodno zaščito. V nadaljevanju postopka so ugotovili, da je 25-letni voznik, državljan Švedske, nezakonite migrante nameraval prepeljati v Italijo. Prav tako so ugotovili, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Novogoriški kriminalisti so 25-letnemu švedskemu državljanu skladno z določili zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so voznika naslednjega dne privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novi Gorici. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper 25-letnega osumljenca odredil pripor. 

Tomaž Simonič
Novice Po mesecu dni prijeli pobeglega zapornika z vzdevkom Satan #video
zapor, celica
Novice Pet zelo nevarnih teroristov pobegnilo iz tunizijskega zapora
UKC Ljubljana
Novice Izpred UKC Ljubljana pobegnil zapornik z vzdevkom Satan
Policija, Slovenija
Novice Trčil v rob vozišča in pobegnil, nato pa policistom povzročal preglavice
Ne spreglejte