Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2015,
15.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

streljanje upravna enota policija

Torek, 1. 9. 2015, 15.36

8 let

Streljanje z magnumom na Vip Cupu Velenje preiskujejo policisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Avgusta se je na teniških igriščih ob Velenjskem jezeru odvil tradicionalni teniški turnir dvojic, na katerem so predstavili tudi neprebojne folije. A za streljanje niso imeli potrebnih dovoljenj.

Že 28. tradicionalni turnir Vip Cup Velenje je tudi letos poleg igranja tenisa med znanimi Slovenci ponudil igranje golfa in streljanje z lasersko simulacijo, ki ga izvaja Strelska zveza Slovenije.

Velenjčani pa nas opozarjajo, da so na turnirju streljali tudi iz pištole magnum, da so z njo preverjali neprebojnost folije in da se je za poskusnega zajčka javila celo sama ministrica za obrambo Andreja Katič, sicer Velenjčanka.

Profesionalni strelec s streljanjem dokazal neprebojnost folije Organizatorji tega ne zanikajo. "Pri uporabi pravega strelnega orožja ni šlo za aktivnost, ki bi jo ponudili udeležencem, temveč za predstavitev neprebojne folije podjetja Grafoline, izvedel jo je njihov profesionalni strelec s strelnim orožjem, ki ima za vsa ustrezna dovoljenja," je pojasnila Marjetka Gaberšek iz TC Jezero Velenje, ki je organiziral turnir.

In čeprav je zatrdila tudi, da je bila Policijska postaja Velenje seznanjena s tem, da bodo na dogodku predstavili neprebojno folijo s preizkusom strelnega orožja, na policiji to zanikajo.

Policisti preverjajo morebitne kršitve zakona o orožju "Policisti Policijske postaje Velenje za streljanje s pištolo magnum na turnirju, ki ga omenjate, niso prijeli nobene prijave, so pa z dogodkom seznanjeni in zbirajo obvestila glede morebitnih kršitev zakona o orožju," je na naše poizvedovanje odgovorila predstavnica za stike z javnostjo na PU Celje Milena Trbulin.

Dogodek ni bil prijavljen niti na upravno enoto Pravi naslov za prijavo podobnih dogodkov so sicer upravne enote, a, kot nam je pojasnila vodja upravne enote Velenje Brigita Mernik, "UE Velenje ni prejel vloge za predmetno prireditev".

Glede na to, da je ministrica za obrambo Andreja Katič varovana oseba, smo na Mors preverili, ali je res, da se je hotela javiti za poskusnega zajčka in ali bi ji to varnostnik moral odsvetovati.

Ministrica zaupa slovenskim proizvajalcem "Ministrica je dejala, da bi si upala postaviti se za tarčo, v katero so streljali, to pa zato, ker zaupa slovenskim proizvajalcem," nam je informacijo potrdil Aleš Sila z Morsa. Vendar se to ni zgodilo, zato se tudi varnostniku, ki ministrici sledi na vsakem koraku, ni bilo treba odzvati, še dodaja Sila.

Na vprašanje, ali bi se postavila pred tarčo, če bi vedela, da organizatorji nimajo vseh potrebnih dovoljenj, pa je Sila dejal, da kot povabljenci pač predvidevajo, da je vse v skladu z zakoni.

Ne spreglejte