Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
24. 1. 2017,
13.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

11

Natisni članek

sneg led Ljubljana Zoran Janković

Torek, 24. 1. 2017, 13.10

6 let, 6 mesecev

Številni pločniki v Ljubljani še vedno prekriti z ledom

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

11

Pred 11 dnevi je sneg pobelil večji del Slovenije, nizke temperature pa so poskrbele, da se sneg še ni stalil.

Kdaj je odmetavanje snega in soljenje pločnikov nujno ter kakšne so globe, če tega ne storimo, in kje so zimske službe? Čigava je odgovornost za poškodbe? Več v spodnjem videu.

V petek, 13. januarja, je obilna snežna pošiljka ohromila Slovenijo, nizke temperature pa so poskrbele, da se sneg še vedno ni stalil.

In čeprav je od sneženja minilo 11 dni, so še vedno številni pločniki in ceste v prestolnici neočiščeni in prekriti z ledom, takšni pa odličen poligon za razne poškodbe.

Večje število poškodb je pomenilo tudi večjo obremenitev ljubljanske urgence, kjer se ob tem ubadajo tudi s povečanim številom pacientov z okužbami dihal in obolelih z gripo.

"Vzemite lopato v roke in čistite. Hodite počasi in obujte se primerno. Pa tudi sol je na razpolago," je o stanju pločnikov v prestolnici za žurnal24 dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

Trstenjakova ulica v Ljubljani: ledena cesta in pločnik. | Foto: Matej Leskovšek Trstenjakova ulica v Ljubljani: ledena cesta in pločnik. Foto: Matej Leskovšek

Poledenela je tudi kolesarska cesta na Gospodarskem razstavišču. | Foto: Matej Leskovšek Poledenela je tudi kolesarska cesta na Gospodarskem razstavišču. Foto: Matej Leskovšek

Ledene so tudi poti v parkih. Takole je videti park Zvezda v središču Ljubljane. | Foto: STA , Ledene so tudi poti v parkih. Takole je videti park Zvezda v središču Ljubljane. Foto: STA ,

Vreme v prihodnjih dneh                                                             

Danes bo večinoma oblačno ali megleno, predvsem na jugu in vzhodu bo občasno rahlo snežilo.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem in v višjih legah pa precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -11 do -6, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne od -3 do 0, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

V četrtek in sprva še v petek bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V petek čez dan se bo postopno jasnilo.

Ne spreglejte