Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 5. 2008,
18.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 5. 2008, 18.18

8 let

Šrot bi se udeležil plenarnega zasedanja DZ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Ko bodo politične stranke dosegle konsenz, da je treba slovenski javnosti pojasniti ozadja poslov, ki so bili napačno interpretirani, se bom seje zagotovo udeležil," je sporočil Boško Šrot.

Dvoumno so se o udeležbi na seji odzvali v kabinetu premierja Janeza Janše. Njegovi svetovalci so za oddajo Svet na Kanalu A dejali, da se Janša ne bo udeležil seje, medtem ko je bil premier bolj dvoumen in je dejal, da o sestanku "še nič ne ve". Problematika podjetij poštnih nabiralnikov Predsednik DZ France Cukjati je minuli teden, kot je znano, za prihodnji torek sklical izredno sejo DZ, na kateri bodo poslanci obravnavali predlog sklepov v zvezi s problematiko koncentracije kapitala v Sloveniji na podjetjih "poštnih nabiralnikov" in vprašanje koncentracije medijskega lastništva v povezavi z ustavno pravico do obveščenosti. Odbor DZ za gospodarstvo bo kot matično delovno telo to točko obravnaval v soboto. Prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot se sicer seje odbora ne namerava udeležiti. Grims: Takšna 'koruptivna' dejanja želimo v bodoče preprečiti Predlog za sklic izredne seje o tej tematiki so vložili poslanci SDS. "Razlog za njen sklic je v predlogu sklepov, ki bi vladi naložili, naj pripravi celovito poročilo o stanju in DZ predlaga sprejem zakonodaje, ki bi takšna 'koruptivna' dejanja v bodoče preprečila," je v torek pojasnil poslanec SDS Branko Grims.

Predlogu za sklic opozicijski LDS in Zares nista nasprotovali. LDS je izrazila željo, "da razprava ne bi bila selektivna, ampak da bi se dotaknila dejavnosti tistih ljudi, ki so odgovorni za delovanje institucij sistema". Zares pa je predlagala, da se na sejo matičnega delovnega telesa povabi tudi ključne akterje najodmevnejših spornih prodaj državnega premoženja, kot je na primer Mercator.

V Zares bi na sejo povabili tudi Starina Kosmovo in Predaliča V Zaresu so tako predlagali, da se na sejo povabi nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za gospodarstvo in predsednico nadzornega sveta Dela Andrijano Starina Kosem in predsednika uprave Pivovarne Laško Boška Šrota, da natančneje pojasnita ozadje in cilje prodaje državnih deležev v Mercatorju in načine političnega prevzemanja nekaterih medijev v državi. Pomembno vlogo v tej zgodbi ima tudi Istrabenz, zato bi po njihovem mnenju morali povabiti tudi generalnega sekretarja vlade Boža Predaliča, ki je bil do nedavnega član nadzornega sveta te družbe.

Ne spreglejte