Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2007,
13.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 11. 12. 2007, 13.18

8 let

Srednja šola Ravne: le ena plat medalje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poslanka SNS Barbara Žgajner Tavš v poslanskem vprašanju ministru Zveru navaja vrsto netočnosti, poleg tega pa dejstev ni preverjala pri sami šoli.

Tavševa je od ministra v začetku meseca zahtevala pojasnila o tem, zakaj je na mesto ravnateljice imenoval pravnomočno obsojeno osebo. Tavševa je od ministra v začetku meseca zahtevala pojasnila o tem, zakaj je na mesto ravnateljice imenoval pravnomočno obsojeno osebo. Vodstvo srednje šole Ravne zavrača namigovanja poslanke Žgajner Tavševe, saj po njihovem mnenju temeljijo na nepoznavanju dejstev. "Poteze poslancev in poslank, ko nasedejo le eni plati medalje in nehote pomagajo nadaljevati in okrepiti delo 'negativcev', niso vredne izobraženca, še manj pa izvoljenca ljudstva, ki bi v parlamentu in v medijih moral odpirati le preverjene in dokumentirane zadeve in koristiti, ne pa škoditi," so kritični v pismu.

"Ravnateljico so potrdili tisti, ki njeno delo ocenjujejo vsak dan"

Žgajner Tavševa tako netočno navaja, da je minister Ivanko Stopar imenoval za ravnateljico, saj v skladu z zakonom minister poda le neobvezujoče mnenje k imenovanju ravnateljev. Za prvotno negativno mnenje ministra pa naj bi poskrbeli določeni posamezniki, ki vse od leta 2001 pošiljajo tako anonimna kot podpisana pisma zoper Stoparjevo. Dodajajo, da so ravnateljico potrdili "tisti, ki lahko delo ravnateljice od blizu ocenjujejo prav vsak dan".

V odprtem pismu vodstvo šole opozarja, da je nesprejemljivo, da poslanka SNS ni niti z enim telefonskim klicem preverila dejstev na šoli.

Zamere posameznikov do Stoparjeve Vodstvo srednje šole v odprtem pismu razloge za številna pisma posameznikov pojasnjuje z zamerami, ki jih le-ti gojijo do Stoparjeve. Enemu od njih naj bi ravnateljica onemogočila privatiziranje in bogatenje na račun šole v šolskih delavnicah, "drugi je že večkrat neuspešno kandidiral za ravnatelja in je bolestno ambiciozen, tretji je bil zamenjan na mestu pomočnika, četrtega pa je prav šolska inšpekcija spoznala za nesposobnega poučevati," so med drugim zapisali.

Do sodbe je prišlo zaradi darilnih bonov

Kazenska ovadba in kasnejša sodba, na katero je opozarjala poslanka Žgajner Tavševa, se je po razlaganju vodstva šole zgodila zaradi darilnih bonov, ki jih je ravnateljica podelila zaposlenim ob božično-novoletnih praznikih. "Na Srednji šoli Ravne so delavci že desetletja dobivali bone, tako kot večina drugih delavcev povsod po Sloveniji. Skromno darilo ob novem letu tistemu, ki vse leto pridno dela, in to iz neproračunskih sredstev, moralno nikakor ni sporno," opozarjajo na šoli.

Glede podatka o videonadzoru v šolskih prostorih na ravenski šoli to opravičujejo s potrebo po varovanju premoženja dijakov, zaposlenih ter drage šolske opreme. "Kamere so predlagali nekateri učitelji sami, zanje so se soglasno odločili predstavniki dijaške skupnosti, svet staršev, svet šole in učitelji," so še zapisali v svojem odgovoru.

Šolska inšpekcija še vedno brez glavnega inšpektorja V začetku decembra je poslanka SNS na ministra za šolstvo in šport Milana Zvera naslovila poslansko vprašanje v zvezi s stanjem na srednji šoli v Ravnah na Koroškem. Predlaganje osebe, ki je bila pravnomočno obsojena, za mesto ravnateljice po mnenju Žgajner Tavševe predstavlja "zanimivo odločitev" ministra. Poslanka je zato Zvera spraševala po razlogih za takšno odločitev. Tavševa je v pismu spomnila tudi na to, da šolska inšpekcija še vedno ni dobila glavnega inšpektorja. Na ministrstvu vprašanja poslanke še niso prejeli in ga niso mogli komentirati.

Ne spreglejte