Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 8. 2022,
8.18

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,44

5

Natisni članek

mejni prehodi mejni prehod Gruškovje mejni prehod Dragonja meja promet promet

Sobota, 20. 8. 2022, 8.18

2 meseca

Zastoji na cestah po celi državi: štiri ure čakajo na izstop iz Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,44

5

mejni prehod, Vinica | Foto Jure Gregorčič

Foto: Jure Gregorčič

Razmere na slovenskih cestah ob 14. uri. Devetkilometrski zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji. Zaradi varnosti predor proti Avstriji občasno zapirajo. O prometnih zastojih sicer poročajo skoraj iz vse države. Gneča je tudi na mejnih prehodih, najhuje je pri Vinici, kjer na izstop iz Slovenije vozniki čakajo štiri ure. 

14:07

11:36

10:20

09:38

08:20

  • 14:07

    Razmere na slovenskih cestah ob 14.00.

    Devetkilometrski zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji. Zaradi varnosti predor proti Avstriji občasno zapirajo. Zaprta sta izvoz Jesenice vzhod iz smeri Ljubljane, dovoljeno samo za lokalni promet, ter uvoz Jesenice zahod proti Karavankam. Proti Kranjski Gori je mogoč izvoz Lesce, proti Avstriji pa Ljubelj, kjer pa je tudi zastoj. Zastoj je tudi iz smeri Avstrije proti Sloveniji, in sicer je dolg pet kilometrov.

    Do zastojev prihaja tudi na gorenjski avtocesti med Brodom in Kosezami proti Ljubljani, občasno zapirajo predor Šentvid proti Brdu. Na zahodni ljubljanski obvoznici je zastoj od predora Šentvid ter na južni ljubljanski obvoznici od priključka Rudnik proti razcepu Kozarje. Zastoj se nadaljuje po primorski avtocesti proti Vrhniki.

    Na cesti Tržič–Ljubelj proti Avstriji, predor Ljubelj občasno zapirajo. Na podravski avtocesti je zastoj tovornih vozil pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

  • 11:36

    Razmere na slovenskih cestah ob 11.30.

    Kot opozarjajo na Prometno-informacijskem centru, na gorenjski avtocesti prihaja tudi do zastojev med Brodom in Kosezami v Ljubljani, saj občasno zapirajo predor Šentvid v smeri proti Brdu. Zastoji so prav tako na zahodni ljubljanski obvoznici od predora Šentvid ter na južni ljubljanski obvoznici od priključka Rudnik proti razcepu Kozarje. Zastoj se nadaljuje po primorski avtocesti proti Vrhniki.

    Po zadnjih podatkih je zastoj pred predorom Karavanke dolg osem kilometrov. Proti Kranjski Gori je mogoč izvoz Jesenice vzhod.

    Na kranjski policijski postaji pričakujejo, da se bo zastoj še podaljšal. Ob podaljšanju zastoja bo prišlo do zapore priključka Lipce, tako da bo izvoz mogoč samo za lokalni promet in zapore uvoza na avtocesto na Hrušici v smeri Avstrije. Izvoz Lesce bo dovoljen samo za lokalni promet v smeri Jesenic in Kranjske Gore. Kot alternativo za tujce na policiji izpostavljajo tudi predor Ljubelj, a ga v primeru gneče občasno zapirajo.

    Na kranjski policijski upravi ob tem pozivajo k vzpostavitvi obveznega reševalnega pasu na avtocesti.

    Do zastojev prihaja tudi na cestah Lesce–Bled, Jesenice–Hrušica in Izola–Strunjan.

    Zaradi okvare vozila je zaprt vozni pas na vipavski hitri cesti med Vipavo in Nanosom, med Barnico in Rebrnicami proti Nanosu. Okvara vozila obenem ovira promet na primorski avtocesti med Gabrkom in Senožečami proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti pred Lescami proti Ljubljani ter na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani.

    Na mejnem prehodu Gruškovje se po podatkih Prometno-informacijskega centra na izstop iz države čaka pol ure. Po drugi strani morajo vozniki na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo čakati do dve uri.

    Toliko se čaka za vstop v Slovenijo tudi na mejnem prehodu Dragonja, medtem ko se tam za izstop iz države čaka do eno uro.

    Na mejnem prehodu Vinica morajo vozniki za izstop iz države čakati od ene do dveh ur. Drugje je za vstop oziroma izstop treba počakati do pol ure.

    Zastoji nastajajo tudi na cestah Šmarje–mejni prehod Dragonja, Šmarje–Koper in Dolenje pri Jelšanah–mejni prehod Jelšane.

     

  • 10:20

    Razmere na slovenskih cestah ob 10.15. 

    Trenutno je pred predorom Karavanke v smeri Avstrije okoli pet kilometrov dolga kolona vozil. Policija pričakuje, da se bo stanje še poslabšalo čez dan. Zastoji so tudi že na cesti Lesce–Bled.

    Ob podaljšanju zastoja pred predorom Karavanke bo policija aktivirala naslednje ukrepe:

    – zapora priključka Lipce, izvoz bo mogoč samo za lokalni promet,

    – zapora uvoza na avtocesto na Hrušici v smeri Avstrije,

    – izvoz Lesce samo za lokalni promet smer Jesenice in Kranjska Gora,

    – tranzit za smer Karavanke gre po avtocesti,

    – alternativa za tujce je Ljubelj, v primeru gneče se predor občasno zapira. Primerno samo za osebni promet.

  • 09:38

    Razmere na slovenskih cestah ob 9.30. 

    Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal večkilometrski zastoj. Zaradi varnosti ga občasno zapirajo. Več kilometrov dolg zastoj je nastal tudi v obratni smeri, od Avstrije proti Sloveniji. Gneča je tudi na mejnih prehodih, najdlje se za vstop v državo čaka na Gruškovju in Dragonji, za izstop pa na Vinici.

    Prometno-informacijski center beleži tudi povečan promet na primorski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Kopru.

    Okvara vozila ovira promet na gorenjski avtocesti pred Brnikom proti Jesenicam ter na štajerski avtocesti med Lukovico in Blagovico proti Mariboru.

    Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal kilometer dolg zastoj. Zaprt je izvoz Lancova vas iz smeri Maribora. Za izstop iz države se po podatkih Prometno-informacijskega centra čaka pol ure. Po drugi strani morajo vozniki na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo čakati do dve uri.

    Toliko se čaka za vstop v Slovenijo tudi na mejnem prehodu Dragonja, medtem ko se tam za izstop iz države čaka do eno uro.

    Na mejnem prehodu Vinica morajo vozniki za izstop iz države čakati od ene do dve uri. Drugje je za vstop oziroma izstop treba počakati do pol ure.

    Zastoji nastajajo tudi na cestah Šmarje–mejni prehod Dragonja, Šmarje–Koper in Dolenje pri Jelšanah–mejni prehod Jelšane.

  • 08:20

    Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri.

    Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče promet oviran na pomurski avtocesti pri počivališču Murska Sobota proti Mariboru.

    Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg tri kilometre. Zaradi varnosti predor proti Avstriji občasno zapirajo. Proti Kranjski Gori je mogoč izvoz Jesenice vzhod. Zastoj je tudi iz smeri Avstrije proti Sloveniji dolg tri kilometre.

    Na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj dolg štiri kilometre in pol. Zaprt je izvoz Lancova vas iz smeri Maribora.

    Zastoj je na cestah Šmarje–mejni prehod Dragonja, Dolenje pri Jelšanah–mejni prehod Jelšane.

    Zaradi okvare na primorski avtocesti je promet oviran pred Brezovico proti Kopru.

    Predmet na mariborski vzhodni obvoznici pred Rogozo proti Dragučovi ovira promet.

    Na mejnem prehodu Gruškovje vozniki osebnih vozil čakajo do pol ure pri vstopu v državo ter od ene do dveh ur pri izstopu. Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba za voznike osebnih vozil do ene ure pri vstopu in izstopu iz države, na mejnem prehodu Jelšane pa do pol ure pri vstopu ter do ene ure pri izstopu. Na mejnih prehodih Metlika, Sečovlje in Starod vozniki osebnih vozil čakajo do pol ure pri izstopu iz države.

    Danes bo med 8. in 13. uro, na primorskih cestah do 16. ure, veljala omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

    Zaradi prireditev bo popolna zapora ceste Zreče–Rogla–Pesek danes med 10. in 11.30, popolna zapora ceste Mokronog–Zbure v Mokronogu do 13. ure, ceste Petrovo Brdo–Podrošt, kjer bodo občasne popolne zapore med 13.50 in 21.20, zapora ceste Kočevje-–Željne v Kočevju od 13.55 do 14.45 ter od 15.25 do 16.25 ter zapora ceste Žiri–Trebija v Žireh od 17. do 17.30.

    Popolna zapora bo na cesti Podsreda–Brestanica pri Podsredi do 17. ure, na cesti Velenje–Slovenj Gradec pri Paki pri Velenju do nedelje do 20. ure, na Alpski cesti v Lescah do 22. 8. ter na cesti Kamnik–Mengeš pri odcepu za Šmarco do torka predvidoma do 21. ure.

    Na ljubljanski severni obvoznici potekajo dela med Zadobrovo in Tomačevim.

 

Žiga Turk
Mnenja Žiga Turk: Rdeče niti in zastave
Erfurt
Novice Je več stoletij stara uganka končno razvozlana?
Terme Tuhelj
Novice V Termah Tuhelj evakuirali vse obiskovalce, 16 hospitaliziranih
Ne spreglejte