Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 2. 2018,
4.17

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Natisni članek

počitnice zima šola zimska rekreacija

Ponedeljek, 19. 2. 2018, 4.17

5 let, 5 mesecev

Šolarji na zimskih počitnicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Sankanje, zima, sneg | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Danes se zimske počitnice začenjajo za osnovnošolce in dijake z območja zahodne, osrednje in nekaterih občin jugovzhodne Slovenije. V šolske klopi se bodo vrnili čez teden dni, ko bodo na počitnice odšli njihovi vrstniki z vzhoda države. Vreme bo v teh dneh nekoliko nestanovitvno, napovedujejo se sonce, pa oblaki in nekaj snega. A za zimske aktivnosti to ne bo ovira, saj nekaj snega še je.

Smučišča po Sloveniji obratujejo, za počitnikarje pa so pripravljene tudi številne dejavnosti in programi. V Ljubljani različne organizacije organizirajo varstvo, delavnice in tudi enodnevne izlete.

Otroci z Ljubljane se bodo sicer, če bo zapadlo še kaj snega, lahko sankali med drugim v Tivolskem parku. Na ljubitelje teka na smučeh pa čaka več urejenih tekaških prog, med njimi proge Koseze, Živalski vrt, Tehnološki park, Zadvor in Stanežiče. V Stanežičah so uredili tudi razsvetljavo terena za nočni tek.

V Kranju drsanje, v Kopru košarka

V Kranju bodo uživali med drsanjem v ledeni dvorani, se v plesnem studiu Cha Cha Cha učili novih plesnih korakov, v pokritem bazenu pa se bodo lahko predajali vodnim radostim. V mestni knjižnici bo tekel program s pravljičnimi urami in različnimi igrami.

Društvo prijateljev mladine Koper v sodelovanju s Košarkarskim klubom Sixt Primorska vabi deklice in dečke od 4. do 7. razreda OŠ na dneve košarke, ki bodo v ponedeljek, četrtek in petek. Otroci bodo skozi igro spoznali košarko in pravila poštene igre.

Programi tudi na Idrijskem in v Beli krajini

Posebne programe in aktivnosti so pripravile tudi druge zveze in društva prijateljev mladine, med njimi Zveza prijateljev mladine Idrija. Za učence je tu med drugim organizirano plavanje v Termah Cerkno in obisk Trampolin parka WOOP, lahko pa se bodo vključili tudi v različne plesne in ustvarjalne delavnice.

V Metliki društvo prijateljev mladine pripravlja kuharsko delavnico in delavnico, na kateri bodo izdelovali darilca za mamice ob 8. marcu. Skupaj s tamkajšnjo knjižnico pa bodo organizirali igralne kotičke.

Ne spreglejte