Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2015,
20.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ivan Radan nevrološka klinika

Sreda, 20. 5. 2015, 20.42

8 let

Šokantne razmere na nevrološki kliniki v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ena od zdravnic na nevrološki kliniki naj bi običajno odklopila aparat za dihanje in pustila, da se pacient zaduši, to naj bi počeli še dve kolegici, razkrivajo dokumenti, ki jih je pridobila POP TV.

POP TV je uspelo pridobil nekatere dokumente, tudi dopisovanje med zdravnikom Ivanom Radanom, ki je osumljen umorov sedmih bolnikov, ter nekaterimi sodelavci, tudi nadrejenimi, na nevrološki kliniki. Po poročanju televizije ti dokumenti razkrivajo, da je dr. Radan potožil, da je bilo na oddelku najhuje s pacienti, ki so umirali.

Dežurni zdravniki naj bi navodila dajali kar po telefonu Medicinske sestre si ponoči niso upale klicati v dežurno sobo, saj so jih sicer nadrli. Sestre niso vedele, katere stvari so relevantne in katere ne, je še poročala televizija. Dežurni zdravniki naj bi navodila dajali prek telefona, paciente pa naj bi prišli pogledat zelo redko. Sestre naj bi delale na lastno odgovornost.

Imeli naj bi navodilo, da se morajo zlagati Dobili so ustno navodilo, da se morajo zlagati, da nimajo prostora in da ne sprejemajo bolnikov, kar so opravičevali s tem, da tudi drugi oddelki lažejo in ne sprejemajo nevroloških bolnikov. To naj bi se zgodilo večkrat, po poročanju televizije izhaja iz dokumentov.

Napake naj bi se skrivalo, obdukcije niso bile praksa V enem od zapisov piše, da je želel Radan z afero kalij odpreti oči kolegom, da bi se vsaj moralno zamislili. Potem, ko je teden dni vsem razlagal o kaliju, je eden od zdravnikov dejal: "Joj, to ni najboljše.", druga zdravnica pa "Srečno.". Ostali naj bi bili ravnodušni, ni jih zanimalo, ali je bolnik dobil kalij ali ne, poroča televizija. Na jutranjih raportih naj bi bilo prisotno rivalstvo med zdravniki, niso se pogovarjali, kako bodo zdravili bolnike. V enem od dokumentov piše, da se je napake, ki so se dogajale na oddelkih, skrivalo, obdukcije pa naj ne bi bile praksa, saj so vsi menili, da je diagnoza jasna.

Ne spreglejte