Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2023,
12.24

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

vlada policija Boštjan Lindav

Torek, 14. 11. 2023, 12.24

5 mesecev, 3 tedne

Sodišče: Lindav nas ni prepričal, da mu je bila storjena škoda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Boštjan Lindav, nekdanji direktor policije | "Sodišče ugotavlja, da tožnik v svojih navedbah sploh ne zatrjuje nobene škode, ki bi nastala njemu osebno kot posledica izpodbijanih aktov," so v sklepu o začasni odredbi, ki jo je zahteval Boštjan Lindav, zapisali na upravnem sodišču. | Foto STA

"Sodišče ugotavlja, da tožnik v svojih navedbah sploh ne zatrjuje nobene škode, ki bi nastala njemu osebno kot posledica izpodbijanih aktov," so v sklepu o začasni odredbi, ki jo je zahteval Boštjan Lindav, zapisali na upravnem sodišču.

Foto: STA

Nekdanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je septembra na upravno sodišče vložil tožbo, s katero je izpodbijal izbirni postopek za generalnega direktorja policije in imenovanje Senada Jušića na ta položaj, hkrati pa vložil tudi predlog za začasno odredbo, s katero bi sodišče do končne odločitve začasno preklicalo sklepe uradniškega sveta in vlade, ki je Jušića imenovala za direktorja policije. Upravno sodišče je njegov predlog za izdajo začasne odredbe zavrnilo.

Lindav se je v zahtevi za izdajo začasne odredbe po obrazložitvi upravnega sodišča skliceval na to, da želi zavarovati javni interes zagotavljanja avtonomije policije. Upravnega sodišča argument ni prepričal, saj po mnenju senata sodišča v tem primeru težko popravljive škode ni mogoče utemeljevati s škodo, ki naj bi nastala policiji, temveč zgolj s škodo, ki naj bi nastala tožniku, česar pa Lindavu "ni uspelo izkazati".

Upravno sodišče bo zdaj moralo odločiti še o izbirnem postopku za položaj generalnega direktorja policije, na katerega je vlada 7. septembra imenovala Senada Jusića. Kot je razvidno iz sklepa upravnega sodišča, naj bi Lindav zatrjeval, da so s tem postopkom posegli v njegove ustavne pravice.

Lindav naj bi poskušal dokazati, da postopek imenovanja Jušića ni potekal v skladu s predpisi oziroma da Senad Jušić ne izpolnjuje pogojev za generalnega direktorja policije, saj naj ne bi imel dovolj izkušenj na vodstvenih položajih.

Boštjan Lindav, nekdanji direktor policije
Novice Nekdanji prvi mož policije Boštjan Lindav uresničil svojo napoved
Boštjan Lindav
Novice Boštjana Lindava zaradi suma nedovoljenih pritiskov prijavili KPK
v. d. generalnega direktorja policije Senad Jušić
Novice Jušiću poln mandat na čelu policije
Ne spreglejte