Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 4. 2021,
19.50

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

8

Natisni članek

epidemija policija nadzor

Ponedeljek, 5. 4. 2021, 19.50

3 leta

So se državljani na velikonočni ponedeljek držali ukrepov? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

8

Na velikonočni ponedeljek se kristjani spominjajo prikazovanja vstalega Kristusa njegovima učencema. Običajno se verniki na ta dan odpravijo na obiske k sorodnikom ali prijateljem. A zaradi epidemije covida-19 so obiski letos odsvetovani. Prehajanje med regijami pa prepovedano, razen če za to obstaja upravičen razlog. Policisti so tako na cestah pri rednem delu nadzorovali še prehajanje regijskih mej. Precej tiho pa je bilo ob tako sončnem dnevu tudi ob turističnih biserih Slovenije.

Janez Poklukar
Novice Poklukar odredil izvedbo nadzora nad izplačili dodatkov zaradi epidemije

Poleg redne kontrole so policisti izvajali še kontrolo prehajanja regijskih meja. Kršitev v glavnem ni bilo veliko; tisti, ki so meje svoje regije prehajali, so za to imeli opravičila. Precej osamljeno pa je bilo tudi na priljubljeni turistični točki - Bledu. Ob sončnem dnevu je navadno obiskovalcev ogromno. Kot kaže, se Slovenci ukrepov kar držimo. Včeraj, na velikonočno nedeljo, so bili sicer obiski in prehajanje regij dovoljeni. 

Policisti v prvih štirih dneh zaprtja države 1.831 kršitev ukrepov

Policisti so v prvih štirih dneh ponovnega zaprtja države zaradi epidemije izvedli več kot 9.000 nadzorov spoštovanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Pri tem so ugotovili 1.831 kršitev in izdali izdali 242 glob, so za STA sporočili iz Generalne policijske uprave. V šestih primerih so podali predlog Zdravstvenemu inšpektoratu RS.

Policisti so med 1. in 4. aprilom izvedli nadzor nad spoštovanjem vladnih odlokov na 9.202 krajih, prijeli pa so tudi 102 prijavi občanov o domnevnih kršitvah odloka. Kršitve so ugotovili v 1.831 primerih, pri čemer so izrekli 1.589 opozoril in izdali ali uvedli 242 glob oziroma prekrškovnih postopkov. V šestih primerih so policisti podali predlog Zdravstvenemu inšpektoratu RS, so še pojasnili na policiji.

Od 1. aprila dalje je zaradi poslabševanja epidemije covida-19 za enajst dni omejeno javno življenje. Na prostem so obvezne maske, gibanje je omejeno na posamezne regije ter med 22. in 5 uro. Z nekaj izjemami je znova prepovedana prodaja blaga in storitev potrošnikom in zbiranje ljudi. Pouk poteka na daljavo, vrtci so zaprti, ponekod so ponovno zaprte tudi terase lokalov. (STA)
Maribor
Novice Policija bo oglobila kršitelje protikoronskih ukrepov na protestih v Mariboru
Ne spreglejte